100 LOPTI ZA NOVOSADSKE OSNOVNE ŠKOLE

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je dodeli 100 lopti predstavnicima novosadskih osnovnih škola. Reč je o promotivnoj akciji kompanije „Intersport“, povodom otvaranja nove prodavnice u Novom Sadu.

-Jedan od prioriteta Gradske uprave za sport i omladinu je školski sport i Grad Novi Sad nizom infrastrukturnih projekata, raznovrsnim programima i manifestacijama pokušava da obezbedi što bolje uslove kako bi decu usmerili ka sportu, a samim tim i pravilnom razvoju, timskom radu i fer pleju. U tom smislu podržavamo inicijativu kompanije „Intersport“, koja novosadskim osnovnim školama poklanja 100 lopti što će, verujem doprineti još kvalitetnijem radu u nastavi fizičkog vaspitanja – izjavio je Ognjen Cvjetićanin.

On je dodao da je vraćanje sporta u škole važno pitanje, koje se mora sistemski rešavati i kojim se Grad bavi u saradnji sa resornim Ministarstvom i Pokrajinskim sekretarijatom, ali da je pored toga važna i participacija svih društvenih aktera i pozvao društveno-odgovorne kompanije da na svoj način pomognu i podstaknu decu da se što više bave sportom.

Direktor kompanije „Intersport“ Branko Mirković objasnio je da je ta kompanija u oktobru 2017. godine pokrenula projekat „100 lopti za škole“ u okviru kojeg donira lopte za učenike osnovnih i srednjih škola, sa teritorija na kojima otvara svoje prodavnice.

-Izuzetno nam je drago što smo danas u prilici da se družimo sa Novosađanima, a do sada smo ovu akciju uspešno sproveli i u opštinama Novi Beograd i Stari grad u Beogradu, zatim u Kraljevu, Kragujevcu, Somboru i Rakovici – objasnio je Branko Mirković.