Gužve pred šalterima Poreske uprave u Novom Sadu zbog zatvaranja okolnih filijala

Od početka jula, pred šalterima Poreske uprave na Bulevaru Mihajla Pupina 14, kao i u Modene 7 (bivši SDK) svakog dana se stvaraju gužve, jer zbog smanjenja broja filijala i građani iz drugih opština moraju da dolaze u Novi Sad.

Kako se uverio reporter 021.rs, nekoliko desetina ljudi jutros je čekalo u redu, a nešto veća gužva je na šalterima na Bulevaru Mihajla Pupina. Građani koje smo zatekli u redu kažu da je tako svakog dana, sve do kraja radnog vremena. Žale se da Poreska uprava, iako je zatvorila filijale u drugim opštinama, u Novom Sadu nije otvorila nove šaltere.

Građani iz opština Bački Petrovac, Bačka Palanka, Beočin, Bač, Titel, Vrbas, Žabalj, Sremski Karlovci, Temerin i Srbobran, kao i iz Petrovaradina, od 1. jula poslove pred šalterima Poreske uprave obavljaju u Novom Sadu, a u dosadašnjim filijalama ostale su samo pisarnice u kojima građani mogu da podnesu zahteve.

Kako su ranije saopštili iz Poreske uprave, ovo je nastavak reformi koje su započete 2017. godine, kada je broj filijala smanjen sa 178 na 78, da bi ih sada ostalo 37. Direktorka Poreske uprave Dragana Marković je pre nekoliko dana izjavila da su građanima od 2018. godine omogućili da sve prijave mogu da podnesu elektronskim putem.

Dodajmo i da je Poreska uprava saopštila da su “imali u vidu potrebe građana u delu poreskih oblika kao što su porez na prenos apsolutnih prava za motorna vozila i nepokretnosti, porez na nasleđe i poklon, porez na držanje, nošenje i upotrebu dobara. Zbog toga, formiran je Sektor za izdvojene aktivnosti koji ima organizacione delove širom Srbije, u kojima poreski obveznici mogu da podnesu poreske prijave i u papirnom obliku. Fizičkim licima je omogućeno da poreske prijave podnose i elektronski i u papirnom obliku. Takođe, i ubuduće će ostati otvorene pisarnice, putem kojih će građani moći da ostvare kontakt sa Upravom”.

Autor: 021.rs
Ostale vesti možete pročitati ovde.