Slanobarci srećni i kada izgube

Gradska fudbalska liga Novog Sada od ove godine bogatiji je za jedan novi klub, u takmičenje se uključila ekipa Slanobarca, sastavljena uglavom od mladića koji stanuju na Slanoj bari ili Klisi.

Početak nije bio lak šačica entuzijasta koja je pokrenula klub suočila se sa mnogim problemima, Slanobarci nemaju svoje igralište, prostorije,a prema propisima mogli su samo registrovati nove igrače, fudbalere koji do sada nisu nastupali ni za jedan drugi klub.

Ipak, nisu odustali hrabro su krenuli u takmičenje, porazi ih niosu obeshrabrili i kako kažu iako u jesenjem delu prvenstva nisu osvojili ni jedan bod uspešno su završili sezonu.

Slanobarci nemaju svoje igralište, prostorije, a prema propisima mogli su samo registrovati nove igrače, fudbalere koji do sada nisu nastupali ni za jedan drugi klub.

Na Slanoj bari imamo ekipu Proletera – kaže predsednik kluba i trener Radenko Subotić – Ali oni igraju Superligu, ima dosta mladih koji žele još da igraj, ali nemaju gde, pa smo odlučili da obnovimo klub koji je bitisao od 1951. do 1953. godine. Pri koraci niu bili ni malo laki nismo imali teren, a nismo uspeli da se izborimo da igramo na igralištu Proletera ili Borca sa Klise, ali nismo odustali i pronašli smo prelazno rešenje. Treniramo na pomoćnom terenu Slavijae a utakmice igramo u Budisavi. Nismo nezadovoljni, našli smo smisao a to je da se deca takmiče-. Imamo i veliku podršku Gradskog fudbalskog saveza, predsednika Novaka Kostreševića i generalnogh sekretara Saše Živkovića, koja nam godi. Uveren sa da ćemo za koju godinu uz podršku gradskih struktura napraviti korak napred.

U jesenjem delu prvenstva Slanobarac je odigrao 14 utakmica i zabeležio isto toliko poraza. Uz gol razliku – 13:94.

Bilo je teško – objašnjava prdsednik Skupštine i igrač kluba Zoran Macakanja. – Nekako smo uspeli da registrujemo 25 mladih igrača, željni da se takmiče. Međutim, moram da kažem da oni nisu puno toga znali o fudbalu, imali su želju da uče i dok se nisu snašli na zelenom pravougaoniku. A nije ni čudo, jer su većina još omladinci, jedino sam ja nešto stariji.

Valja reći da igrači, treneri i uprava iz svojih yepova finasiraju putovanja, troškove takmičenja, istina u poslednjih nekoliko meseci uspeli su da nađu i nekoliko spozora (Pobeda Info, DM Sijak, MZ Slana bara, Politlinika Kardios …) koji sas kromnim sredstvima pomažu da klub preživi.

Nadamo se da ćemo u novoj godini uspeti da stabilizujemo klub – kaže Radenko Subotić. – Moći ćemo da anagažujemo nove igrače, najverovatnije ćemo kao i ostali klubovi dobiti pomoć od grada, sređujemo pomoćni teren u Salajki, uvereni smo da je pred nama budućnost.

G. Kovač / novosadski.info