Veče posvećeno Dejvidu Bouviju u Radio kafeu: Film, muzika i zvezdana prašina

Veče posvećeno muzičkoj legendi Dejvidu Bouviju pod nazivom “Sound & Vision” organizovaće se u Radio kafeu (Miletićeva 45), 26. januara.

Ovog januara obeležava se 73 godine od rođenja i četiri godine od smrti jednog od najvažnijih autora rokenrola – Dejvida Roberta Hejvorda Džounsa ili jednostavno rečeno Dejvida Bouvija. Istovremeno, u danima kada se obeležavaju godišnjice njegovog rođenja i njegove smrti, najavljuje se i objavljivanje novih ploča sa nikad predstavljenim verzijama pesama.

Tim povodom organizovaćemo veče posvećeno Dejvidu Bouviju u okviru kojeg ćemo gledati film David Bowie Five Years (sa prevodom na srpski), slušaćemo njegovu muziku, piti piće na akciji, a oni koji budu želeli moći će da, makar na jedno veče, uz pomoć bojenja lica, postanu Ziggy Stardust ili neko drugi iz široke palete likova u kojima smo mogli da gledamo i slušamo Bouvija.

Bouvi je muzičar koji je ostvario veliki uticaj na scenu u sedamdesetim i osamdesetim godinama, ali i u 21. veku. Verovatno ne postoji autor u rokenrol svetu koji je imao toliko faza i da je iz svake nastalo mnogo toga vrednog pomena. Počevši sa debitantskim albuma i izdanjima, pa preko “The Man Who Sold the World” i “Space Oddity” i karakterom Majora Toma, preko ere koju su obeležili legendarni Ziggy Stardust i Thin White Duke, te berlinske trilogije sa kultnim albumima “Low”, “Heroes” i “Lodger”, pop ere osamdesetih, eksperimentisanja sa elektronskom muziku tokom devedesetih, pa do 2000-ih i desetih godina 21. veka u kojima je objavio odlične albume “The Next Day” i oproštajni “Blackstar”.

Teško je pobrojati sve hitove ovog umetnika, ali dovodljno je pomenuti “Space Oddity”, “Rebel Rebel”, “Heroes”, “Fame”, “Under Pressure”, “Let’s Dance”, “China Girl”, “This is not America”, “Young Americans”, “Modern Love”… 

Kao svojevrsan omaž Bouviju, gledaćemo dokumentarac “David Bowie – Five Years”. Na početku samog događaja, kao i tokom projekcije filma koji traje 60 minuta, zainteresovani će imati priliku da svoje lice oboje nekim od simbola Dejvida Bouvija. Nakon filma, posetioca Radio kafe moći će da uživaju u Bouvijevoj muzici, naravno, uz piće koje će biti na akciji.

Događaj će se održati u nedelju, 26. januara, u Radio kafeu (Miletićeva 45), sa početkom u 19:30 časova, a ulaz je besplatan.

Novosadski.info / 021.rs