Vučević: Imamo rekordni broj upisanih mališana i za sve njih je od prvog januara ove godine besplatan boravak u vrtićima

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević gostovao je večeras u emisiji “Gradske teme” i za INFO 24 govorio o aktuelnim gradskim temama grada Valjeva. On je istakao da je 2019. godinu u Novom Sadu je obeležila titula Omladinske prestonice Evrope.

2019. godinu u Novom Sadu je obeležila titula Omladinske prestonice Evrope. Po pitanju omladinske politike želeimo da pokažemo da smo sposobni da ponudimo konkretnije programe i podršku mladima i da ih ohrabrimo i uverimo da su Srbija i naši gradovi dobar izbor za njihov dalji život – pričao je Vučević za INFO 24.

Puno ulažemo u kulturne centre, ustanove kulture i želimo da kulturu približimo svima. Kultura se tiče svakog od nas. Nastavili smo da čuvamo stara gradska jezgra, da obnavljamo fasade, pre svega deo Petrovaradinskog podgrađa. Ohrabrili smo investitore da zigaju nove objekte i zgrade, da bi imali nove sadržaje jer bez toga ne mogu da se održavaju nove generacije koje dolaze – izjavio je gradonačelnik.

Privi čovek Novog Sada je za INFO 24 govorio i o velikom značaju investicija, kao i budžetu koji je namenjen kako on navodi za kapitalne inesticije.

Pripremamo nove projete kao što je most na Dunavu, priprema rekonstrukcije Spensa i sve ono što su kapitalne stvari. Ulažemo veliki novac. Novi Sad za potrebe škola i obdaništa izdvaja 2 milijarde dinara, a od tog novca mali deo ide na kapitalne investicije. Nekoliko škola i obdaništa se gradi i proširuje – pričao je Vučević.

On je istakao da je oslobodivši građane mesečne preplate predskolskih ustanova dao konkretan vid podrške Novog Sada svojim sugrađanima.

Za mene veoma značajna odluka Novog Sada je da budu besplatna obdaništa za decu koja idu u gradske vrtiće. Mi imamo rekordni broj upisanih mališana i za sve njih je od prvog januara ove godine besplatan boravak u vrtićima. Ovo je konkretan vid podrške Novog Sada svojim sugrađanima – istakao je Vučević za INFO 24.

Emisija je emitovana na televiziji Studio B, Info 24 i KLIK TV, a ceo intervju možete pogledajte na našem YouTube kanalu:

novosadski.info