Letovi sa aerodroma na Čeneju tokom cele godine?

U avgustu prošle godine, sa Čeneja je poleteo avion za Nemačku, što je pokazalo da i Vojvodina ima potencijal za međunarodne letove.

U zimskom periodu to trenutno nije moguće zbog travnate piste, ali u planu je da uskoro Čenej tokom cele godine bude alternativa aerodromu u Beogradu, kada je reč o manjim putničkim avionima. Za razliku od devedesetih godina prošlog veka kada aero-klub Čenej nije radio i kada su piste i objekti bili zapušteni, aerodrom u Čeneju danas šalje sasvim drugačiju sliku… Okuplja brojne članove sekcija, mladence koji vole da se baš tu fotografišu… nudi panoramske letove, a u prošloj godini realizovani su i prvi međunarodni letovi. Oni će i ubuduće, kako se očekuje, biti praksa, rekao je je gostujući u našem Jutarnjem programu predsednik aero-kluba Čenej, Dragoljub Samardžić.

Već je potvrđeno da je sve ovo i tehnički moguće. U ovoj godini plan je da se završe administrativni poslovi, te da u skorijoj budućnosti na postojećih 60 hektara zemljišta dobijemo aerodrom koji će biti pod ingerencijom preduzeća “Aerodromi Srbije”, a koji bi Čeneju ne samo vratio sjaj koji je imao šezedestih i sedamdesetih godina prošlog veka, već dao i više od toga – međunarodne letove i tokom zimskog perioda.

RTV / novosadski.info