Vrlo toplo

Očekuje se vrlo toplo vreme za ovo doba godine uz prolazno naoblačenje.

NOVI SAD: Vrlo toplo za ovo doba godine uz prolazno naoblačenje sa manjom šansom za kratkotrajnu kišu. Vetar slab do umeren južni i jugozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna jutarnja temperatura 7, a maksimalna oko 15 stepeni.

VOJVODINA: Vrlo toplo za ovo doba godine uz prolazno naoblačenje uz moguću kratkotrajnu kišu ponegde. Vetar slab do umeren jugozapadni. Pritisak oko normale na severu i malo iznad normale na jugu Srbije. Minimalna jutarnja temperatura 5, a maksimalna 16 stepeni.

SRBIJA: Vrlo toplo za ovo doba godine uz dnevnu temperaturu malo iznad 15 stepeni u mnogim krajevima. Na severu Vojvodine prolazno naoblačenje uz moguću kratkotrajnu kišu ponegde. Vetar slab jugozapadni, na severu Vojvodine umeren. Pritisak oko normale na severu i malo iznad normale najugu Srbije. Minimalna jutarnja temperatura 2, a maksimalna 18 stepeni.

NAREDNIH DANA: U utorak toplo za ovo doba godine, ali popodne i krajem dana dolazi do naoblačenja sa kišom i zahlađenja na severu Srbije. U noći između utorka i srede jače zahlađenje sa kišom se premešta od severa ka jugu Srbije. U sredu znatno hladnije sa mogućom susnežicom i snegom. U četvrtak i petak hladno sa slabim snegom ponegde u četvrtak, a u petak suvo sa mrazem ujutru. Za naredni vikend jutarnji mrazevi i suvo tokom dana uz manji porast dnevne temperature.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Biometeorološke prilike mogu uticati na pojačanje tegoba kod hroničnih bolesnika, pa im se preporučuje dodatna opreznost i smanjenje fizičkih napora. Od meteoropatskih reakcija mogu se očekivati poremećaj sna, reumatski bolovi i nervoza. Pojačan oprez se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

Dnevnik / Novosadsi Info