Lalatović: Slanobarci su tradicionalno tvrd orah

Ljubitelji fudbala će od danas ponovo imati razloga za zadovoljstvo, pošto počinje nastavak prvenstva u Superligi.

Na stadionu „Karađorđe“ igra se gradski derbi, utakmica između Vojvodine i Proletera, pa se može očekivati, ako je suditi po tradiciji, da će tribine biti lepo popunjene i da će auditorijum moći da prati neizvestan i zanimljiv susret. Do sada su se dva novosadska tima odigrala četiri prvenstvena duela, Voša je slavila dva puta, jednom je to uspelo Slanobarcima (svaki put do bodova se stizalo rezultatom 1:0), a preostali susret završen je bez golova. Mlađi superligaš iz najvećeg vojvođanskog grada po pravilu je tvrd orah za crveno-bele, koji u prolećni nastavak ulaze s velikom željom da nastave tamo gde su jesenas stali i dodatno nagoveste da imaju kvalitet i snagu da izbore evropsku vizu. To znači da će Voša učiniti sve ne bi li stigla do važnih bodova.

Već godinu i po dana Proleter je, kako ste primetili, tvrd orah za Vojvodinu – složio se trener Vojvodine Nenad Lalatović. Utakmice između naša dva kluba uvek su tvrde i neizvesne, o čemu svedoči podatak da smo jesenas pobedili, ali da je tadašnji domaćin imao tri ili četiri dobre prilike da izjednači rezultat. Reč je o pravom, gradskom derbiju, koji uvek donosi nešto novo i zanimljivo, a mi, baš kao ni naš suparnik, još ne možemo da budemo sigurni u kakvoj smo formi. Prva je utakmica nastavka, očekujem dobar fudbal, a ona ekipa koja bude bolja neka pobedi.

Besplatno
Na derbi Kao što je to bilo jesenas, i ovoga puta ulaz za gradski derbi na „Karađorđu“ je besplatan. S obzirom na ombicije i kvalitet rivala očekuje se lepa poseta.

Analizirajući to šta bi moglo da bude presudno u večerašnjem duelu, strateg Novosađana je rekao: “Odlučiće detalji i raspoloženiji pojedinci u ekipama. Kada smo mi u pitanju, veoma smo jaki kao kolektiv, bez igrača koji bi individualnim kvalitetom mogao da reši utakmicu. Upravo tako, zajedničkim naporom i snagom ekipe ući ćemo u derbi i, ukoliko svi budu pružili maksimum, to će odlučiti o osvajaču bodova.”

Lalatović može da računa na sve igrače, izuzev Mladena Devetaka, koji će pauzirati zbog žutih katona.

Mogući sastav
Ako je suditi po tome kome je trener Lalatović najčešće ukazivao šansu tokom pripremnog perioda može da se naslutiti kako će duel s Proleterom početi sledeći sastav: Rockov, Stojković, Đurić, Saničanin, Đorđević, Topić, Drinčić, Vukadinović, Bojić, Gemović, Mrkaić.

Dobro je to što su mi svi kandidati za tim na raspolaganju, osim Devetaka, ali moraćemo da vodimo računa i o tome da je dosta igrača koji imaju javne opomene i koji će, budu li ponovo opomenuti, morati da pauziraju u nekim narednim, za nas veoma važnim i izazovnim duelima. Naravno, to ne znači da ćemo s bilo čim kalkulisati, već ćemo izaći u najboljem sastavu i učiniti sve da osvojimo čitav plen.

Za razliku od Vojvodine, za Proleter neće moći da nastupe oba štopera Andrejević i Leandro, kao ni vezni igrač Radinović.

Ima naš rival dobre zamene i kome god da trener Žigić bude ukazao poverenje učiniće sve da se dokažu.Gledao sam tim sa Slane bare tokom priprema i video da igra organizovano i tvrdo i svestan sam da derbi neće doneti ni malo laku utakmicu za nas – naglasio je Lalatović.

Duel Vojvodina – Proleter počinje u 18 časova, a pravdu će deliti Novak Simović iz Lovćenca.

SUPERLIGA SRBIJE 21-KOLO

Subota

INĐIJA: Inđija – TSC (13)

BEOGRAD: Čukarički – Crvena zvezda (14.30)

LUČANI: Mladost – Voždovac (16)

KRUŠEVAC: Napredak – Javor (16)

ŠABAC: Mačva – Rad (18)

NOVI SAD: Vojvodina – Proleter (18)

Nedelja

SUBOTICA: Spartak – Radnički (N) (16)

BEOGRAD: Partizan – Radnik (16)

U sledećem kolu (22. februara) sastaju se: Javor – Mladost, Voždovac – Spartak, Radnički (N) – Čukarički, Crvena zvezda – Vojvodina, Proleter – Inđija , TSC – Partizan, Radnik – Mačva, Rad – Napredak.

Novosadski Info / A. Predojević / Dnevnik.rs / Foto: Dnevnik.rs