Smena sunca i oblaka

Preko dana suvo ali nas predveče može neprijatno iznenaditi kiša.

NOVI SAD: Pretežno sunčano uz umerenu oblačnost tokom dana. Na kraju dana i u noći ka četvrtku moguća slaba kiša. Vetar slab severni i severoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 1, a maksimalna 11 stepeni.

VOJVODINA: Prepodne sunčano, a tokom dana sa slabom oblačnošću. Na kraju dana moguća slaba kiša. Vetar slab severoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura -1, a maksimalna 11 stepeni.

SRBIJA: Umereno izražena oblačnost tokom dana sa sunčanim periodima. U Timočkoj krajni tokom dana povremena kiša. Na kraju dana kiša zahvata većinu predela, a na planinama sa snegom. Vetar slab severni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura -1, a maksimalna 12 stepeni.

NAREDNIH DANA: U četvrtak rano ujutru i tokom prepodneva kiša u većini predela osim u Vojvodini gde će se razvedriti. Na planinama će padati sneg. Očekuju se još malo niže temperature. U petak svugde suvo i pretežno sunčano sa slabim jutarnjim mrazevima i malo toplije.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Relativno nepovoljna biometeorološka situacija za većinu hroničničnih bolesnika i osetljivih osoba. Oprez se savetuje astmatičarija i reumatičarima. Reumatski bolovi i glavobolja će biti izraženi kod meteoropata. U saobraćaju se preporučuje pažnja.

Novosadski Info / Foto: pixabay.com