Opštine Žabalj i Temerin zajedno na Sajmu turizma

Na Sajmu turizma u Beogradu zajednički su nastupile turističke organizacije Žablja i Temerina, predstavivši ponudu regije Potisja tematskim štandom u hali 4, sa motivima Tise i Jegričke.

Akcenat u ponudi se stavlja na programe aktivnog odmora, tematske rute, jednodnevne izlete i gastronomiju, koja uključuje tipične proizvode ovog kraja.

Potisje je prepoznato i kao vinski region, pa mi manifestacijom Nova vina Potisja u Žablju podstičemo vinski turizam. Sada imamo četiri-pet vinarija koje proizvode vino po svim standardima i svakako mogu da pariraju poznatim kućama iz regiona – rekla je direktorka TO Žabalj Marija Čupić.

Žabalj se ponosi tematskom rutom „Put meda i sira“, pa tako posetioci imaju priliku da degustiraju i kupe proizvode poljoprivrednih gazdinstava Radišić iz Čuruga, koje proizvodi sir, Vladisavljević iz Gospođinaca, koje proizvodi med, kao i gazdinstva Pinjić i Damjanović iz Čuruga. Aktivni odmor sa animacijom posetilaca organizuje „Golf klub centar“ iz Žablja i ronilački klub „Bratski“ iz Temerina.

Temerin posebno promoviše program jednodnevnih izleta s obaveznom plovidbom katamaranom „Čigra“ u Parku prirode „Jegrička“. Predstaviće se i hotel „Moja čarda“, Kreativna radionica, Pčelarsko gazdinstvo Babić iz Siriga i Vinarija Jurić iz Bačkog Jarka.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: Dnevnik