Vučević prisustvovao svečanosti Fonda za stipendiranje darovitih studenata Univerziteta u Novom Sadu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je svečanosti Fonda za stipendiranje darovitih studenata Univerziteta u Novom Sadu u okviru koje su zaključeni ugovori sa novom generacijom stipendista Fonda.

Na svečanosti su uručeni i sertifikati ovogodišnjoj generaciji stipendista, kao i zahvalnice institucijama izvan Univerziteta koje su podržale rad Fonda i izdvojile sredstva za stipendije najboljim studentima u školskoj 2019/2020. godini, među kojima je i Grad Novi Sad. Dodeljene su ukupno 74 stipendije, a od osnivanja u maju 1992. godine do danas, Fond je obezbedio oko 1300 stipendija mladima. Tom prilikom, uručena je Zahvalnica Gradu Novom Sadu, a prisutnima se obratio gradonačelnik Vučević.

Hvala Univerzitetu u Novom Sadu na prilici da Grad Novi Sad bude partner u stipendiranju darovitih studenata i mladih naučnika. Nama je čast, ali i obaveza, da kao Grad pomažemo najbolje studente koji se školuju u našem gradu, i trudimo se da budemo dobar i jak partner Univerzitetu na svim poljima, a ne samo u ovoj oblasti. Poslednjih godina mnogo smo ulagali, rekonstruisali smo ceo Kampus, a bili smo partner sa Pokrajinskom vladom u izgradnji Naučno-tehnološkog parka, kao i za mnogo drugih projekata koje zajedno radimo. Ovo je jedan mali segment ukupne podrške, tako da Grad Novi Sad stipendira deset studenata iznosom po 17 000 dinara mesečno, a potrudićemo se da taj proces nastavimo. Težnja nam je da ubuduće povećavamo iznos ulaganja u stipendiste, da pomognemo mladima da imaju najbolje moguće obrazovanje i pored svih izazova sa kojima se susreću. Želimo da pokušamo da zadržimo najveći deo njih u Novom Sadu i Srbiji, da tu žive i rade i da budu zadovoljni – rekao je gradonačelnik Vučević.

Odlukom o finansijskoj podršci Fondu za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika Univerziteta u Novom Sadu za školsku 2019/2020. godinu, Grad Novi Sad je obezbedio stipendiranje deset studenata u neto iznosu od 17 000 dinara mesečno po studentu, u periodu od 1. oktobra 2019. do 30. septembra 2020. godine. Ukupna sredstva koja su planirana za stipendije na osnovu Ugovora o saradnji između Univerziteta u Novom Sadu i Grada Novog Sada u 2020. godini iznose 2 300 000 dinara.

Prisutnima su se obratili i predsednik Saveta Fonda za stipendiranje prof. dr Radomir Malbaša i prorektorka za nastavu prof. dr Sanja Podunavac-Kuzmanović. Oni su uručili zahvalnice institucijama izvan Univerziteta koje su podržale rad Fonda u školskoj 2019/2020. godini, a to su pored Grada Novog Sada, Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučno-istraživačku delatnost, NIS, DDOR, JKP „Informatika“ i Institut za ratarstvo i povrtarstvo.

Novosadski Info / FB: Милош Вучевић