Jutro toplije od večeri

NOVI SAD: Ujutru suvo i relativno toplo uz naoblačenje, a od sredine dana kiša i pad temperature.

Vetar ujutru slab do umeren južni, a zatim u skretanju na umeren severozapadni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 5, a maksimalna 14 stepeni.

VOJVODINA: Naoblačenje s kišom i padom zahvata najpre sever. Na jugu toplo u prvom delu dana, a popodne kiša i zahlađenje. Vetar umeren južnih pravaca i tokom dana u skretanju na severozapadni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 4, a maksimalna dnevna 18 stepeni.

SRBIJA: Naoblačenje s kišom i padom temperature zahvata najpre sever. U ostalim krajevima vrlo toplo u prvom delu dana, a uveče se kiša širi ka jugu. Vetar umeren južnih pravaca, a na severu severozapadni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 1, a maksimalna 20 stepeni.

NAREDNIH DANA: U četvrtak na severu razvedravanje i duži sunčani periodi, a na jugu hladnije uz kišu i susnežicu u nižim predelima i sneg u planinama. U petak ujutru novo prolazno naoblačenje s kišom.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Očekivana promena biometeorološke situacije neće pogodovati kardio i cerebrovaskularnim bolesnicima, kao i osobama sa disajnim problemima, pa im se preporučuje da primene savete lekara. Od meteoropatskih reakcija mogu se očekivati poremećaj sna, nervoza i bolovi u mišićima. Pojačan oprez se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

Novosadski Info / Dnevnik