Pretežno sunčano

NOVI SAD: U noći između srede i četvrtka kiša koja prestaje do četvrtka ujutru. Tokom prepodneva se razvedava uz pretežno sunčano vreme tokom dana. Duvaće umeren do pojačan severozapadni vetar. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 3, a maksimalna 9 stepeni.

VOJVODINA: Ujutru kiša prestaje i na jugu, a na severu se razvedrava. Razvedravanje zatim nastupa i u južnim krajevima. Vetar pojačan severni i severozapadni, krajem dana u slabljenju. Pritisak ispod normale i u porastu. Minimalna temperatura 1, a maksimalna 10 stepeni.

SRBIJA: Ujutru je moguća susnežica i sneg ponegde na zapadu. Pre podne na severu razvedravanje. Na jugu znatno hladnije uz kišu i susnežicu u nižim predelima i sneg u planinama. Popodne suvo i na jugu. Vetar pojačan severni, krajem dana u slabljenju. Pritisak ispod normale i u porastu. Minimalna temperatura 1, a maksimalna 10 stepeni.

NAREDNIH DANA: U petak ujutru i pre podne novo prolazno naoblačenje s kišom koja se premešta od severa ka jugu. Krajem dana padavine prestaju. Vetar ujutru slab južni, a od sredine dana umeren do pojačan severni i severozapadni. U subotu ujutru slab mraz ponegde, a tokom dana sunčano i toplije.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Biometeorološke prilike mogu imati relativno nepovoljan uticaj na sve hronične bolesnike. Osetniji pad maksimalne dnevne temperature vazduha naročito neće prijati kardio i cerebro-vaskularnim bolesnicima, kao i astmatičarima. Mogući su razdražljivost, glavobolja i reumatski bolovi. Svim učesnicima u saobraćaju se savetuje poseban oprez.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: pixabay.com