Fudbaleri Vojvodine odigrali kvalitetnu partiju protiv Voždovca

Fudbaleri Vojvodine su na krov beogradskog Tržnog centra Stadion otišli rešeni da da osvoje tri boda u duelu s Voždovcem i završetak utakmice dočekali su visoko uzdignutih ruku.

Savladali su domaćina sa 2:1, golovima Petra Bojića i Miljana Vukadinovića i sada na tabeli imaju samo bod manje od drugoplasiranog Partizana.

Momci su susret odigrali vrlo dobro i diciplinovano, pridržavajući se onog što smo se uoči duela dogovorili – rekao je trener Vidak Bratić, koji je, zajedno s kolegom Draganom Šarcom, predvodio Vošu umesto bolesnog šefa stručnog štaba Nenada Lalatovića. – Tačno smo znali šta nam valja da činimo i to nam je donelo tri boda. Kontrolisali smo utakmicu praktično tokom svih 90 minuta, bez obzira na to što je domaćin poveo.

Virus protiv šefa

Utisak je da su igrači iz Novog Sada na početku susreta bili nešto rezervisaniji, ali da ih je gol Lazara Zličića povukao unapred i prosto naterao da ubace u veću brzinu.

Utakmicu s Voždovcem nije vodio Nenad Lalatović, što je izazvalo komentare na stadionu i u fudbalskim krugovima.

Lalatović je dobio neki virus i imao je temperaturu – objasnio je Bratić. – Nije mogao da zauzme svoje mesto uz teren, ali smo se precizno dogovorili o onome što želimo da ostvarimo i zadatku smo u potpunosti odgovorili.

Pogodak rivala nas je razdrmao i od tog 21. minuta zagospodarili smo terenom. Na vreme smo, samo desetak minuta kasnije, stigli do izjednačenja, a onda smo, početkom nastavka, postigli i drugi pogodak i krenuli ka pobedi. Imali smo i posle toga nekoliko lepih prilika da savladamo golmana Ilića i stignemo i do ubedljivije pobede, ali, neka, dobro je i ovako.

Imala je četa iz Srpske Atine određenih kadrovskih problema, pa je na poziciji defanzivnog veznog nastupio Aranđel Stojković, dok je uz desnu aut-liniju uzmesto njega igrao Nikola Andrić.

Vukadinović igrač 24. kola

U 23. prvenstvenoj rundi za najboljeg igrača proglašen je fudbaler Vojvodine Momčilo Mrkaić. Istu počast doživeo je Miljan Vukadinović pošto je proglašen za najboljeg pojedinca 24. kola. On je prvo bio asistent Petru Bojiću kod izjednačujućeg gola Voše, a onda je i sam savladao golmana Voždovca. Uz to, pružio je zaista odličnu igru i nema nikakve sumnje u to da je zaslužio lepo priznanje. Ovo je Vukadinoviću drugi put da je igrač kola, jer je u 16. rundi, tada u dresu Napretka, bio naistaknutiji pojedinac u pobedi nad Čukaričkim.

Mirko Topić je povredio mišić zadnje lože i morali smo da prekomandujemo Stojkovića na njegovo mesto. Odradio je posao veoma dobro, baš kao i Andrić, koji je nastupio na svojoj prirodnoj poziciji. Videli smo da Stojkovića i ubuduće možemo da koristimo na ovoj poziciji, ukoliko ne budemo imali drugih rešenja.

Novosađanima sledi utakmica sa ekipom lučanske Mladosti.

Mladost već duže vreme igra u manje-više istom sastavu. Znaju Lučanci kako da se nadmeću, dobro su vođeni i svesni smo da nam neće biti lako u duelu s njima. Iako sada imamo sedam bodova viška u odnosu na četvrtoplasirani TSC, nemamo pravo na opuštanje, već moramo da stremimo tome da osvojimo što je moguće više bodova. Spremićemo se maksimalno i težiti novoj pobedi – kazao je Bratić.

Susret Vojvodina – Mladost na programu je u subotu na stadionu “Karađorđe”, s početkom u 16 časova.

Novosadski Info / A. Predojević / Dnevnik