Zatvoreni bazeni na SPENSU ponovo u funkciji

Zatvoreni bazeni na Spensu od prekjuče su ponovo u funkciji i radiće po redovnom rasporedu, pošto je Pokrajinska sanitarna inspekcija utvrdila ispravnost vode. Iz JP „Sportski i poslovni centar Vojvodina” (Spens) napominju da će sve propusnice kupljene februaru, kada su bazeni zatvoreni, važiti i tokom marta da bi se korisnicima izašlo u susret.

Gradonačelnik Miloš Vučević ponovio je da je u svim gradskim bazenima voda bila mikrobiološki ispravna, odnosno da nije mogla štetiti zdravlju građana, što je najvažnije, te da bi Pokrajinska sanitarna inspekcija za nekoliko dana trebala da odobri upotrebu bazena i u SC „Slana bara”. Gradonačelnik je najavio češće kontrole i inspekcijski nadzor. Osim toga, on je kazao da će organizatori smena na Spensu i na Slanoj bari morati da povedu računa o disciplini kupača, poštovanju kućnog reda, upotrebi dezobarijera i tuševa.

I na Slanoj bari radi bazen

Bazen SC „Slana bara” od danas je u fukciji za sportske klubove, dok će Novosađani moći da se kupaju u dosadašnjim terminima od ponedeljka, 9. marta, saopštavaju iz Vaterpolo kluba „Vojvodina”. Zbog takmičenja i povećanih potreba klubova, bazen će za vikend koristiti sportisti.

Podsetimo, bazeni na Spensu nisu radili desetak dana zbog lošeg kvaliteta vode, zbog čega je direktor Spensa Milan Jarić podneo ostavku, a na njegovo mesto izabran nekadašnji košarkaš i pomoćnik pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Dragan Milić.

Novosadski Info / S. K. / Foto: Dnevnik