Naoblačenje s kišom i hladnije

NOVI SAD: Naoblačenje i pad temperature. Popodne je moguća i kiša. Vetar ujutru slab promenljiv, a od sredine dana pojačan severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 6, a maksimalna 16 stepeni.

VOJVODINA: Naoblačenje i zahlađenje. Moguća je povremena kiša. Vetar ujutru slab promenljiv, a zatim pojačan severozapadni. Pritisak oko normale. Minimala temperatura 6, a maksimalna 18 stepeni.

SRBIJA: Dolazi do naoblačenja i zahlađenja uz postepeni pad temperature. Sunčano i vrlo toplo ostaje na jugu. Na severu će naoblačenje biti praćeno slabom kišom, a kiša se očekuje kasnije popodne i na zapadu. Vetar ujutru slab promenljiv, a popodne umeren do pojačan severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 3, a maksimalna 25 stepeni.

NAREDNIH DANA: Za vikend znatno hladnije i promenljivo oblačno s kišom u centralnim i južnim predelima Srbije, a na planinama sa snegom. U nedelju ujutru i u nižim predelima na zapadu i jugu može biti susnežice i snega.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Osobama sa varirajućim krvnim pritiskom i respiratornim oboljenjima se savetuje izvesna opreznost usled očekivanog uticaja biometeoroloških prilika. Očekuju se meteoropatske reakcije u vidu glavobolje, nervoze i bolova u kostima i zglobovima. Svim učesnicima u saobraćaju se savetuje maksimalna koncentracija.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: Flickr