Još malo hladnije

Očekuje se još malo hladnije i promenljivo oblačno vreme sa malo sunčanih intervala.

NOVI SAD: Još malo hladnije i promenljivo oblačno sa malo sunčanih intervala. Vetar najpre slab severni, popodne umeren istočnih pravaca. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 1, a maksimalna dnevna oko 8 stepeni.

VOJVODINA: Još malo hladnije nego u subotu i suvo, osim na jugu Banata gde može biti malo kiše. Na severu Vojvodine duži sunčani periodi, a na jugu Vojvodine oblačnije vreme. Vetar prepodne slab do umeren severni, a popodne i uveče umeren istočni i jugoistočni, u južnom Banatu u pojačanju. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura 0, a maksimalna dnevna 10 stepeni.

SRBIJA: Još hladnije sa kišom povremeno, a na severu Srbije suvo. Ujutru u nižim predelima zapadne, centralne i istočne Srbije može biti susnežice i vlažnog snega, dok će iznad 800 mnv padati samo sneg. Vetar umeren severni, a popodne i uveče umeren istočnih pravaca, krajem dana u južnom Banatu pojačan jugoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura 0, a maksimalna 10 stepeni.

NAREDNIH DANA: Od ponedeljka pretežno sunčano uz postepeni porast temperature. U ponedeljak i utorak je ujutru moguć slab mraz.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Hroničnim bolesnicima i meteoropatama se savetuje oprez usled očekivanih biometeoroloških prilika. Najizraženije tegobe mogu osetititi astmatičari i cerebrovaskularni bolesnici. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolje, razdražljivosti i pospanosti. Dodatna pažnja se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: Dnevnik