Novosadski taksisti obavezni da nose zaštitne maske i rukavice

Zbog uvođenja vanrednog stanja, a na osnovu odluke koju je doneo Gradski štab za vanredne situacije, taksi vozači u Novom Sadu moraju da nose zaštitne maske i rukavice u svojim vozilima tokom radnog vremena.

Kako je za  “Dnevnik” izjavio predsednik Ugovorne taksi komore Vojvodine Radenko Vidaković, novosadski taksistimoraju da imaju i dezinfekciona sredstva, kako bi očistili svoja vozila i sprečili zarazu.

U stalnom smo kontaktu s gradskim vlastima i gradonačelnikom i Upravom za saobraćaj, te su nam nešto od potrebne opreme oni već obezbedili. Dobili smo 500 pari zaštitnih rukavica, ali to je mali broj jer ima oko 1.400 taksista. U toku dana će nam stići i zaštitne maske, a za dezinfekciona sredstva nisu ništa rekli – kad bude, biće. Snalazi se ko kako ume. Neko se ranije obezbedio, imam maske, rukavice, a ja sam npr. Imao kod kuće nešto od tih sredstava pa sam ih stavio u auto. Ne znamo ni da li će inspekcija to sve kontrolisati ili neće –  kazao je za “Dnevnik” Vidaković.

Po rečima sagovornika “Dnevnika”, taksistima je i obim posla ovih dana značajno smanjen. Kako je naveo Vidaković, ljudi se zbog izolacije, zatvaranja škola i fakulteta i rada od kuće ovih dana manje kreću i nemaju toliku potrebu za korišćenjem taksi prevoza.

Novosadski Info / Dnevnik / Fotografija: Ilustracija/mojnovisad.com