Sunčano i toplije

Topliji dan od jučerašnjeg je pred nama

NOVI SAD: Pretežno sunčano i toplije za par stepeni nego juče. Vetar slab jugoistočni, istočni ili promenljiv. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 3, a maksimalna 18 stepeni.

VOJVODINA: Ujutru ređa pojava slabog mraza. U toku dana pretežno sunčano i toplije za par stepeni u odnosu na juče. Vetar slab jugoistočni, istočni ili promenljiv. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura -1, a maksimalna 20 stepeni.

SRBIJA: Ujutru ređa pojava slabog mraza. U toku dana pretežno sunčano i toplije za par stepeni u odnosu na juče. Vetar slab jugoistočni, istočni ili promenljiv. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura -2, a maksimalna 20 stepeni.

NAREDNIH DANA: U petak i subotu pretežno sunčano i toplo uz maksimalnu temperaturu oko 20 stepeni u većini krajeva. U nedelju jače zahlađenje s prolaznom kišom. U ponedeljak i utorak još hladnije s mogućom pojavom susnežice i snega ponegde i u nižim predelima.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Nastavlja se period sa povoljnim uticajem biometeoroloških prilika za većinu hroničnih bolesnika i osetljivih osoba. Izvestan oprez se savetuje osobama sa varirajućim krvnim pritiskom, kao i astmatičari u jutarnjim satima. Preporučuju se umerene aktivnosti i slojevito odevanje u skladu sa dnevnom temperaturom vazduha.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: pixabay.com