Još toplije

Uživajte u još toplijem danu pred zahlađenje u nedelju…

NOVI SAD: Pretežno sunčano i još malo toplije. Vetar slab jugoistočni, istočni ili promenljiv. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 4, a maksimalna 21 stepen.

VOJVODINA: Sunčano i još malo toplije. Vetar slab jugoistočni, istočni ili promenljiv. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 0, a maksimalna 21 stepen.

SRBIJA: Ujutru ređa pojava slabog mraza na zapadu i jugu. Tokom dana pretežno sunčano i toplije nego juče za 2 do 3 stepena. Vetar slab jugoistočni, južni ili promenljiv. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura -1, a maksimalna 23 stepena.

NAREDNIH DANA: Još samo u subotu toplo i pretežno sunčano uz maksimalnu temperaturu oko 20 stepeni u većini krajeva. U noći ka nedelji i u nedelju dolazi do jačeg zahlađenje i naoblačenja s prolaznom kišom. U ponedeljak i utorak još hladnije s mogućom pojavom susnežice i snega.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Usled očekivane biometeorološke situacije, oprez se savetuje astmatičarima i srčanim bolesnicima. Kod meteoropata su mogući glavobolja i nervoza. Preporučuju se umerene aktivnosti i slojevito odevanje u skladu sa dnevnom temperaturom vazduha. U saobraćaju je potrebno povećanje pažnje.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: Pixaby