Zrenjanin obustavlja javni prevoz, zatvoreni kafići i restorani

Gradski štab za vanredne situacije na današnjoj sednici doneo je odluke koje će se primenjivati od danas na teritoriji grada Zrenjanina.

One su u skladu sa novim merama Vlade Srbije za suzbijanje epidemije virusa Kovid-19. Novim merama zabranjen je rad svih objekata i lokala unutar tržnih centara izuzev samoposluga, prodavnica hrane i apoteka.

Zabranjuje se boravak u svim parkovima i javnim površinama namenjenim za rekreaciju i sport. Zabrana javnog okupljanja u zatvorenom prostoru pooštrena je tako da u zatvorenom prostoru ne može boraviti više od pet osoba.

Trgovinske radnje, samoposluge, apoteke i slično ne smatraju se javnim okupljanjem u zatvorenom prostoru. Doneta je odluka da je rad ugostiteljskih objekata potrebno organizovati u skladu sa donetom Odlukom o posebnim merama pružanja usluga u oblasti trgovine na malo, koja obuhvata prodaju hrane i pića. To ne podrazumeva zatvaranje ugostiteljskih objekata.

Međutim, ugostiteljima se zabranjuje da svoju delatnost vrše tako što bi korisnici usluga kupljenu hranu i piće konzumirali u samom objektu ili u bašti ugostiteljskog objekta. To znači da građanin može da kupi hranu i piće „za poneti“ ili da ugostitelj organizuje dostavnu službu ili šalter za prodaju hrane i pića.

Radno vreme svih ugostiteljskih objekata ograničeno je od 8 do 16 časova. Odeljenju komunalne milicije i inspekcijskih poslova izdata je naredba za pojačani nadzor nad svim objektima zatvorenog tipa. Obustavlja se javni gradski i prigradski saobraćaj, osim za potrebe privrede, a taksi prevoz se odvija u skladu s odredbama odluke Vlade Republike Srbije.

Radno vreme pozivnog, kol-centra u Gradskoj upravi, koji pruža informacije za pomoć građanima, evidentira njihove potrebe i koordinira rad sa mesnim zajednicama, biće od 7 do 16 časova, svakodnevno.U svim mesnim zajednicama produženi rad i dežurstva odvijaju se u periodu od 7 do 15 časova, svakodnevno.

Novosadski Info / 021.rs / Foto: 021.rs