Alimpijević nudio ostavku, ali je odbijena

Košarkaški klub Crvena zvezda prekinuo je danas spekulacije oko smene trenera Dušana Alimpijevića, njemu je data puna podrška, što se dokazuje i time da je klub jednoglasno odbio ostavku koju je ponudio nakon poraza od Budućnosti u finalu plej-ofa ABA lige.

“Sistem KK Crvena zvezda mts je tako koncipiran da se ne ruši jednom serijom, ali i ishitrenim potezima, koji su bili tako karakteristični za ovaj klub u prošlosti. Imali smo puno izazova, sezone koje nisu možda opravdavala očekivanja u rezultatima, ali smo iz sezone u sezonu, stalno napredovali.

Na početku ove takmičarske godine, je jasno i otvoreno najavljeno da započinjemo novi ciklus i da je pred nama teška sezona, a već tada smo znali kakve će razne „neprincipijelne koalicije” pokušati da ruše klub sistemski”, navodi se u saopštenju posle sednice Predsedništva na sajtu kluba.

Takođe, Predsedništvo KK Crvena zvezda zahvalilo se predsedniku KK Budućnost Draganu Bokanu na lepim željama koje je uputio klubu, ali ih, kako se ističe, ne doživljavaju iskreno.

“KK Crvena zvezda će se potruditi da naredna finala ABA lige zaista budu regularna i sportski spektakli celog regiona, važni ne za lične, već za promociju košarke”, poručuju sa Malog Kalemegdana.