AMBASADOR REPUBLIKE FRANCUSKE U NOVOM SADU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući ambasadora Republike Francuske Nj.E. Frederika Mondolonija. Tom prilikom gradonačelnik mu je poželeo srdačnu dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo zbog novog susreta u okviru dosadašnje uspešne saradnje.

Ambasador Republike Francuske u Srbiji se zahvalio na prijemu i izrazio je nameru da doprinese još kvalitetnijem odnosu Ambasade i Grada Novog Sada. On je pohvalio saradnju Grada Novog Sada i Francuskog instituta u Srbiji, kao i sve konkretniju saradnju Novog Sada sa tri grada francuskog departmana Val Doaz, u suštinskom i formalnom pogledu.

Sagovornici su se osvrnuli na aktivno učešće Francuske na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, koji je počeo juče, s obzirom na to da je ovogodišnji partner manifestacije upravo ta zemlja.

Ambasador Frederik Mondoloni je rekao da Francuska već nekoliko godina učestvuje na Poljoprivrednom sajmu, a da će ove godine tokom manifestacije biti predstavljena brojna preduzeća, poljoprivredni proizvođači i banke. On je posetu gradu iskoristio i da obiđe poznatu kompaniju „Scheider electric“, kao i Univerzitet u Novom Sadu.

Kako je ocenjeno na sastanku, postoje velike mogućnosti za nadograđivanje partnerstva u privredi, kao i na polju kulture i obrazovanja i daljeg uvođenja bilingvalne nastave u novosadske škole. Obe strane izrazile su volju da budu spona među kompanijama i organizacijama iz različitih oblasti, a u cilju ostvarivanja konkretnih zajedničkih poduhvata u budućnosti.