Potpredsednik Milićević uručio priznanje „Kapija uspeha“ najboljima u ugostiteljstvu i turizmu

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević uručio je danas tradicionalno godišnje priznanje „Kapija uspeha“, koje Privredna komora Vojvodine dodeljuje najboljima za dostignuti kvalitet usluga u ugostiteljstvu i turizmu.

„Kapije uspeha“, kao najviše priznanje za kvalitet usluga u svojim delatnostima u 2017. godini, poneli su: „Atelje vina Šapat“ Novi Slankamen, Garni hotel „Vila Milord Resort“ Palić, vinarija „Vinum“ Sremski Karlovci, „Mokrin House coworking &coliving prostor“ Mokrin, restoran „Cubo“ Novi Sad, restoran „Zak“ Novi Sad i „Čarda kod Braše“ Begeč.

Potpredsednik Milićević je naglasio da turizam zauzima značajno mesto u ekonomiji Srbije i Vojvodine. O tome govori i podatak da je direktni prihod od turizma prošle godine bio 1,2 milijarde evra, a u 2018. se očekuje 1,4 milijarde evra.

Značajan doprinos dobrim rezultatima u turizmu daje i Vojvodina, sa zabeleženim rastom dolaska turista u 2017. godini od 11,2 odsto, odnosno skoro 500.000 turista je posetilo našu pokrajinu i ostvarilo 1.159.845 noćenja.

Taj trend rasta je, prema rečima potpredsednika Milićevića, nastavljen i u 2018, sa zabeleženim rastom dolaska turista od 14,7 odsto u prvom kvartalu godine.

„Pokrajinska vlada je u poslednje dve godine, akcenat stavila na ekonomski razvoj, i značajnim sredstvima pomaže razvoj privrede, time i turizma, kroz subvencionisanje novih radnih mesta, nabavke nove opreme, izgradnje objekata i edukacije“, kazao je Milićević dodao da će s tom podrškom nastaviti i ubuduće kako bi rezultati u turizmu bili još bolji.

Milićević je dodao da je bitan pomak napravljen u promociji vojvođanskog i srpskog turizma nastupima na domaćim i međunarodnim sajmovima, te da su nosioci tih aktivnosti Pokrajinska vlada, Turistička organizacija Vojvodine i Privredna komora Vojvodine. Prepoznatljivosti našeg turizma doprinela je i manifestacija „Dani Vojvodine“ koja je u proteklih dve godine održana u nizu zemalja regiona.

Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević je naglasio da se vojvođanski turizam značajno pozicionirao na turističkoj mapi na domaćem i stranom tržištu i dodao da će PKV nastaviti sa podrškom razvoju turizma u AP Vojvodini i Srbiji. Dobitnicima priznanja je poručio da i dalje razvijaju i neguju visok kvalitet usluga usmeren ka potrošaču.

Prestižno priznanje „Kapija uspeha“ dodeljuje se već 26 godina i to za dostignuti kvalitet usluga, na osnovu kriterijuma kao što su: kategorisani objekti smeštaja, restorani, licencirani organizatori putovanja i objekti koji na najbolji način predstavljaju multietničku zajednicu Vojvodine i doprinose oblikovanju vojvođanskih turističkih vrednosti. Pored priznanja „Kapija uspeha“, PKV je dodelila i Plakete za kvalitet usluga drugoplasiranim kandidatima.