Poslanici Skupštine Vojvodine o izvršenju budžeta za 2017.

Skupština Autonomne pokrajine Vojvodine, održala je svoju 22. sednicu u aktuelnom sazivu. Skupština je donela Pokrajinsku skupštinsku odluku o Završnom računu budžeta Autonomne pokrajine Vojvodine za 2017. godinu sa izveštajem o izvršenju Pokrajinske skupštinske odluke o budžetu Autonomne pokrajine Vojvodine za 2017. godinu.

Završni račun budžeta Vojvodine za prošlu godinu pokazuje da je Pokrajinska vlada na dobrom putu, smatraju predstavnici vlasti. Suprotno tome je mišljenje opozicionih poslanika, kojima je na meti kritika bio, pre svega, suficit koji je na kraju prošle godine ostao u pokrajinskoj kasi.

Ukupno projektovan obim budžeta za 2017. godinu iznosio je 68,239 milijardi dinara. U 2017. godini, prihodi, primanja i preneta neutrošena sredstva iz ranijih godina, iznosila su 66,439 milijardi dinara što je 97,36 posto od planiranih prihoda. Rashodi i izdaci budžeta izvršeni su u iznosu od 60,568 milijardi dinara što je 88,76 odsto od planiranog iznosa, odnosno 91,16 posto od ostvarenih 66,439 milijardi dinara.

Skupština AP Vojvodine je na sednici donela i Pokrajinsku skupštinsku odluku o izradi prostornog plana područja posebne namene predela „Vršačke planine“. Prostornim planom, stvaraju se uslovi za poseban režim zaštite, organizacije, uređenja i korišćenja navedenog područje posebne namene i izuzetnog značaja od blizu 550 kvadratnih kilometara.

U nastavku sednice, razmotreni su i usvojeni: Izveštaj o radu Pedagoškog zavoda Vojvodine za period januar – decembar 2017. godine i Izveštaj o poslovanju Fonda „Evropski poslovi“ Autonomne pokrajine Vojvodine za 2017. godinu. Doneta je i Odluka o imenovanju člana Saveta Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, kao i Odluka o izmeni Odluke o imenovanju predsednika, članova i sekretara Pokrajinske izborne komisije i njihovih zamenika.

Do polovine juna trebalo bi da bude održana i sednica na kojoj će biti predložen rebalans ovogodišnjeg budžeta.