Delegacija KP Kine u poseti SNS u Novom Sadu

Predstavnici Srpske napredne stranke u Novom Sadu sastali su se danas sa predstavnicima Komunističke partije Kine, a cilj sastanka, kako su se složili, jeste pojačanje saradnje između ove dve stranke, Srbije i Kine i dva naroda.

Potpredsednik GO SNS Miloš Vučević rekao je da će na današnjem sastanku Srpska napredna stranka predstaviti Komunističkoj partiji Kine potencijale Novog Sada i Vojvodine, ali i kako funkcioniše SNS u ovom delu države i generalno politika u Vojvodini i u Novom Sadu.

On je dodao i da će saradnja dve partije biti u interesu građana i jedne i druge države kao i da će se potruditi da kroz ovu saradnju povećaju broj investicija iz Kine u Srbiji.

“Svakako da je današnji susret još jedna potvrda odličnih i iskrenih prijateljskih odnosa naroda i dve države između Kine i Srbije i u kontekstu jednog otvorenog pisma koje je predsednik Kine uputio predsedniku Vučicu prethodnih dana, mislimo da ćemo nastaviti još snažnije da delujemo u tom pravcu i da će to biti u interesu građana i jedne i druge države”, kaže on.

Potrudićemo se da budemo što otvoreniji kako bismo imali što veći broj investicija u Srbiji, napomenuo je Vučević.

On je naglasio da će na današnjem sastanku poseban akcenat staviti na učešće žena u politici i najavio da ce otvoriti pitanje koje su to kljucni infrastrukturni projekti gde dolazi ili može doći do saradnje između kineskih i srpskih kompanija.

Šefica Radne grupe Centralne komisije za disciplinsku inspekciju u Departmanu za organizaciju CK KP Kine Ju Hongću naglasila je da se rezultati dosadašnje saradnje dve partije vide i da je cilj ove posete postizanje još većih uspeha u okviru međusobne saradnje.

“Predsednik SNS-a i predsednik naše stranke su postigli mnoge sporazume i saglasnosti u jačanju saradnje naše dve zemlje i partije i mi smo došli ovde baš da realizujemo sve njihove ideje”, rekla je ona.

Ideja “Jedan put, jedna pojas” donela je mnogo projekata i sa radošću vidimo da su ovi projekti postigli realne uspehe i rezultate, istakla je Ju.

“Mi želimo da masovno pojačamo i razvijamo naše tradicionalno prijateljstvo i saradnju i hoćemo da postignemo još veće uspehe u okviru naše međusobne saradnje”, rekla je Ju.