Mirović i Vučević sa rukometašima Vojvodine

Premijer Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primili su danas igrače i rukovodstvo rukometnog kluba “Vojvodina“ povodom titule prvaka države koju je ovaj klub šesti put zaredom osvojio.

Pokrajinski premijer Igor Mirović rekao je da ce ubuduće Pokrajinska vlada učiniti sve da sto vise pomogne u afirmaciji i na međunarodnom planu RK Vojvodina odnosno, kako je rekao, našeg najuspešnijeg sportskog kolektiva.

“Danas je zapravo dogovoreno da ćemo sa mnogo vise pažnje i energije pomagati svi zajedno, i Grad Novi Sad verujem i AP Vojvodina i sponzori i svi oni koji ce se narednih nekoliko nedelja i meseci baviti njihovim ambicijama i na domaćem i na međunarodnom planu, dakle da ćemo vise pažnje i energije pokloniti tome da oni budu uspešniji. Pokrajinska vlada ce učiniti sve da sa svima drugima pomogne i na međunarodnom planu afirmaciju našeg najuspešnijeg sportskog kolektiva“, rekao je Mirović.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević takođe je čestitao šestu titulu državnog prvaka rukometašima Vojvodine, rekavši da je RK Vojvodina pravi šampion rukometa u Srbiji.

“Pojačana je konkurencija, mi se ne bojimo toga, mislim da je to jedan izazov za nas rukometni klub, to je nešto sto rukometaše Vojvodine tera da budu još bolji i još jači, još organizovaniji i još ubedljiviji. Ne mogu da kažem da sam bio siguran u ovogodišnju titulu i posle utakmice u Nišu mislili smo da ce neko drugi ove godine poneti titulu, ali u foto finišu odlučeno je da Vojvodina bude ono sto jeste, pravi šampion rukometa u Srbiji i pravi sportski šampion, skidam im kapu, ali velika je stvar to sto su i kadeti i juniori RK Vojvodina prvaci u državi. To je garant daljeg uspeha i daljeg razvoja kluba i potvrda da imaju ozbiljan pristup u rešavanju svih ovih stvari u klubu i da imaju jasnu strategiju kako se klub razvija“, rekao je Vučević.

Predsednik RK Vojvodina Milan Đukic rekao je da je ovaj klub ponosan na ostvarene rezultate naglasivši da je ove godine RK Vojvodina prvi put objedinio tri titule i da je to i lep, ali i obavezujući rezultat.

Ponosni smo na rezultate koje smo ostvarili u ovoj godini i koje smo danas ovde prezentovali. RK Vojvodina je ove godine prvi put objedinio tri titule, titulu seniorskog, kadetskog i juniorskog prvaka Srbije u okviru RK Vojvodina. To je rezultat koji je i lep, ali je i rezultat koji obavezuje. Sve titule su nam drage, ali ova je najdramatičnija. Ako smo imali nešto na našoj strani, to je da smo imali sportsku sreću i njihovo iskustvo“, napomenuo je Đukic.