Počela prodaja karata za kvalifikatornu utakmicu za svetsko prvenstvo u košarci „Srbija – Nemačka“

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa predsednikom Košarkaškog saveza Srbije Predragom Danilovićem, članom Gradskog veća za sport i omladinu Ognjenom Cvjetićaninom, pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu Vladimirom Batezom i direktorom JP SPC „Vojvodina“ Milanom Jarićem prisustvovao konferenciji za novinare povodom najave utakmice seniorske reprezentacije Srbije protiv Nemačke u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019. godine u Kini. Tom prilikom, najavljeno je i Evropsko prvenstvo za kadete u avgustu u Novom Sadu, kao i početak prodaje ulaznica za meč Srbija-Nemačka koji će biti odigran 2. jula u Velikoj dvorani novosadskog SPENS-a.

Lepi događaji su pred nama i Novosađane očekuje vrelo košarkaško leto na SPENS-u. Prvi tim naše muške košarkaške reprezentacije igraće 2. jula protiv Nemačke i pozivam sve ljubitelje košarke da dođu u Novi Sad i da svi zajedno bodrimo naše reprezentativce. Drugi važan događaj koji nas očekuje u avgustu jeste Evropsko prvenstvo za kadete u avgustu i hvala Košarkaškom savezu Srbije što je doneo odluku da naš grad bude domaćin. Uz veliku podršku republičke i pokrajinske vlade, kao i Grada Novog Sada uvereni smo da će SPENS opravdati očekivanja i biti odličan domaćin. Ono što će posledično uslediti jeste još bolja popunjenost hotela, ugostiteljskih objekata, više posla za taksi službu, a sve to donosi direktnu korist preduzetnicima i indirektnu Gradu, tako da je ova manifestacija i konkretna podrška domaćoj privredi da se uposle svi oni kapaciteti koji imaju benefit od ovakvih događaja – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

kzn 1

Predrag Danilović je rekao da je odlučeno da se utakmice Evropskog prvenstva za kadete igraju upravo u Novom Sadu, jer bi trebalo decentralizovati održavanje velikih prvenstava u Srbiji.

Zahvaljujem se gradskoj i pokrajinskoj vladi, kao i Ministartsvu omladine i sporta, jer bez njih ne bismo mogli sve ovako kvalitetno da uradimo. FIBA je dodelila Srbiji da bude domaćin, a mi smo to zaduženje poverili Novom Sadu. Deset dana uoči odigravanja utakmice za Svetsko prvenstvo za seniore, reprezentacija Srbije će obavljati pripreme u Novom Sadu.
Kako će tada naša seniorska ekipa biti u gradu duži period, to ćemo iskoristiti da dogovorimo razne aktivnosti kako bismo takmičenje približili građanima – rekao je Danilović i pozvao sve gledaoce da bodre A selekciju u julu i kadetsku reprezentaciu u avgustu.

kzn 2

Evropsko prvenstvo u košarci za kadete biće održano od 10. do 18. avgusta 2018. godine, a finansijski je podržano od Ministarstva sporta i omladine Srbije, Autonomne Pokrajine Vojvodine, kao i od strane Grada Novog Sada sa 10.600.000 dinara. Tehnički realizatori takmičenja su Košarkaški savez Srbije, Košarkaški savez Vojvodine i Košarkaški savez Novi Sad, a učesnici su reprezentacije iz 16 zemalja Evrope. Predviđeno je da će na Evropskom prvenstvu biti oko 550 takmičara koji dolaze sa trenerima, ličnom pratnjom i službenim licima, a pripreme će trajati od juna do avgusta 2018. godine.

Na konferenciji se obratio i direktor JP SPC „Vojvodina“ Milan Jarić koji je istakao da su izvršena velika ulaganja kako bi SPENS opravdao epitet dobrog domaćina. Vladimir Batez je istakao da su se uspešnom saradnjom republičke, pokrajinske i gradske vlasti brzo i efikasno svi sportski, ali i pomoćni objekti SPENS-a podigli na nivo koji zahtevaju pravila FIBE.

Danas u 13 časova zvanično je počela prodaja karata za kvalifikacionu utakmicu za Svetsko prvenstvo za seniore između reprezentacija Srbije i Nemačke planiranu za 2. jul 2018. godine u 20 časova u Velikoj dvorani SPENS-a. Karte po ceni od 300 do 600 dinara se mogu kupiti na svim prodajnim mestima „Eventima“, kao i na SPENS-u i putem interneta http://www.eventim.rs/rs/ulaznice/srbija-nemacka-novi-sad-spc-vojvodina-495571/event.html?ca=12

Ostale vesti možete pročitati ovde.