ODRŽAN PRIJEM ZA PREDSTAVNIKE NOVOG SADA NA TAKMIČENjU ”SRBIJA U RITMU EVROPE” I AMBASADE AUSTRALIJE

Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić primio je predstavnike Novog Sada na najvećem dečjem muzičkom takmičenju u Srbiji ”Srbija u ritmu Evrope”. Tim povodom u Gradskoj kući bili su i gosti iz ambasade Australije, zemlje koju će mladi Novosađani prezentovati na takmičenju 16. juna u 14.00 časova u Nišu, uz direktan prenos na Prvoj Srpskoj Televiziji.

Srbija u ritmu evrope (6)

– Veoma mi je drago što i Novi Sad učestvuje u manifestaciji ”Srbija u ritmu Evrope”, i što će nas, ali i Australiju, predstavljati ovako divni i talentovani mladi ljudi. Dobro je što će televizija sa nacionalnom frekvencijom prenositi ovaj spektakularan događaj u Nišu, i što će šira javnost moći da uživa u bogatom programu, i da navija i glasa za svoje favorite. Novi Sad je Evropska prestonica kulture i Omladinska prestonica Evrope, tako da je veoma i logično da se priključi programu koji promoviše evropske vrednosti – istakao je Dalibor Rožić.

Predstavnici ambasade Australije Glen Morison i Maris Tebecis izrazili su zadovoljstvo što su po drugi put deo projekta ”Srbija u ritmu Evrope”.
– Iako je Australija geografski prilično udaljena, deli iste evropske vrednosti, i drago nam je što će učesnici takmičenja moći da nauče nešto više o australijskoj kulturi. Radujemo se, i jedva čekamo da ispratimo nastup uživo, a nadamo se da Novi Sad i Australija mogu biti pobednici – rekao je Maris Tebecis.

Direktor manifestacije ”Srbija u ritmu Evrope” David Makević naglasio je da će deca iz 22 grada iz Srbije predstaviti 22 zemlje koje inače učestvuju na takmičenju za Pesmu Evrovizije, a pobednici omogućavaju svom gradu da naredne godine bude domaćin takmičenja. Takođe, nagrada gradu pobedniku je 50 posto sredstava prikupljenih od SMS glasanja koja se prebacuju u gradski budžet, a pobednički izvođači dobijaju putovanje u jednu od zemalja koje se predstavljaju na takmičenju, u trajanju od pet do sedam dana.

Sedamnaestogodišnja Teodora Stanković pevaće pesmu ”Sound of silence” kojom se Australija predstavljala na ”Eurosongu” 2016. godine, a još sedam devojčica će plesom upotpuniti njen nastup.

– Srećne smo što smo dobile priliku da naš grad pokažemo najboljem svetlu, naporno smo se pripremale za takmičenje, pa pozivamo sugrađane da nas podrže i da glasaju porukom na broj 1557, pesma, razmak, 11 – kazala je Teodora Stanković.

Ostale vesti možete pročitati ovde.