Roditeljska kuća u Petrovaradinu dobila novo igralište

Roditeljska kuća u Petrovaradinu obeležila je pet godina postojanja i rada. U njoj se od danas nalazi i dečije igralište. Ovo mesto simbol je zajedništva i empatije. Nakon boravka u njoj, mnogi roditelji postaju volonteri Nurdora i tako zapravo ova humana ideja i opstaje.

Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, MK grupu i organizaciju Nurdor povezuje jedan humani cilj – pomoći da roditeljska kuća u Novom Sadu opstaje i da se unapređuje. Novina je dečije igralište, što je značajno svim porodicama koje borave u toj kući tokom teške borbe za zdravlje svoje dece.

“Kuća je itekako značajna, pogotovo za decu koja se duže leče jer kada ste okruženi više od pet meseci bolničkom posteljom, medcinskih sestara, sve, to onda jako utiče na decu., a kada dođete ovde ambijent je totalno drugačiji, nije kao kod kuće, mi se potrudimo da to tako bude”, izjavila je Neda Biljić.

Društveno odgovorno ponašanje uvek je važno, a u ovom slučaju sinergija znači mnogo, uzimajući u obzir da se nažalost broj dece obolele od malignih bolesti u Srbiji povećava. Očekuje se i nabavka magnetne rezonance i prateće opreme.

“MK Grupa svih ovih pet godina zajedno sa sekretarijatom i sa Nurdorom aktivno radi da ovo bude jedan uspešan projekat da se pomogne toj deci koja na nesreću imaju takva oboljenja”, izjavio Jovan Purar iz MK Grupe.

“Mi svi iz Nurdora, naši volonteri kojima se i danas zahvaljujem koji su ovde sa nama vodimo zaista jednu posebnu brigu o ovim kućama i ulažemo deo sebe i svoje ljubavi u sve ovo. Pokrajina nam daje ogromu podršku, bez para se ne može ništa i oni nam služe za to i bez njih ne bismo mogli, dečije bolnica na svoj način ali nosilac svakodnevnog angažovanja jeste Nurdor”, rekao je Joland Kopora iz Nurdora.

Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo svake godine izdvaja značaju sumu novca za funkcionisanje Roditeljske kuće, a njeno opstajanje je neophodno, jer lečenje često traje dugo, a roditeljska kuća pruža i psihološku pomoć.