Ambasadorka Brazila posetila Novi Sad

Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić primio je ambasadorku Brazila u Republici Srbiji Nj.E. Kristinu de Azevedo Hejvert i tom prilikom poželeo joj srdačnu dobrodošlicu u Novi Sad. Na sastanku u Gradskoj kući razgovaralo se o saradnji u oblastima kulture, privrede, odnosno turizma, ali i o predstojećoj manifestaciji ”Dani Brazila” koja po deveti put treba da bude održana, od 10. do 12. avgusta, u Novom Sadu.

Dalibor Rožić ocenio je da taj događaj u mnogome doprinosi raznovrsnosti kulturnih programa u gradu, ali i međunarodnoj saradnji i daljem razvoju prijateljskih odnosa. Kako je rekao, s obzirom na to da približava ovdašnjoj publici brazilsku kulturu, taj festival svojom atraktivnošću doprinosi turizmu, pa tako i privredi grada.

Takođe, naglašen je i njegov edukativni značaj, pošto uvek podrazumeva brojne radionice iz opusa centralne teme Festivala. Sagovornici su se složili da je zajednički angažman na polju kulture osnovna veza između različitih zemalja na bazi koje se saradnja širi i na druga polja.

Rožić je takođe ocenio da, posebno iz perspektive Evropske prestonice kulture 2021. godine, Novi Sad stalno teži unapređivanju uslova za bavljenje kulturom i podsticanju daljeg razvoja postojećih sadržaja.

Resorni član veća i ambasadorka izrazili su zadovoljstvo zbog susreta i prilike da razgovaraju o mogućnostima uspostavljanja još čvršćih veza i novim modalitetima realizacije zajedničkih aktivnosti, uz konstataciju da projekti Omladinske prestonice Evrope i Evropske prestonice kulture predstavljaju odlične platforme za delovanje.