Novi Sad: Izlila se tečnost nepoznatog porekla u Dunav

Nepoznata tečnost izlila se prošle noći u Dunav, kod Žeželjevog mosta, a trenutno se ispituje o kakvoj materiji je reč, preneli su lokalni mediji.

U JKP “Vodovod i kanalizacija” rekli su da tokom noći nisu dobijali prijave zbog tog slučaja, ali i da se ovog trenutka ne može znati od čega je pena.

Kako su naveli, pena je najčešće organskog porekla, razgradiva je u vodi, zbog čega ne bi trebalo da predstavlja zagađenje.

“Prvo će naša laboratorija proveriti sastav otpadne vode iz tog perioda. Ukoliko se utvrdi da ima ozbiljnih zagađenja u uzorku, poslaćemo ih nekoj od akreditovanih laboratorija da se tačno utvrdi šta je ispušteno u kanalizacioni sistem. Podsećamo vas da se većina vode bez bilo kakvog prečišćavanja, osim mehaničkog tretmana putem automatskih uređaja ili korpi, direktno odvodi u Dunav”, rekli su u “Vodovodu” za portal 021.rs.

U tom preduzeću apelovali su na građane, preduzeća i kompanije da ne ispuštaju tečnost i da ne bacaju predmete u kanalizaciju, jer to dovodi do “ozbiljnih problema”.