Eco Garden Fest od 17. do 19. avgusta

Sinoć su Novosađani uživali u veselim i energičnim zvucima portugalskog benda Farra Fanfarra, internacionalnog pobednika ovogodišnjeg Sabora trubača u Guči.

Juče u 17 časova u Novom Sadu je otvoren prvi Eco Garden Fest u organizaiji Eko kurira i njihovih prijatelja, a program obuhvata muzičke nastupe, filmove, izložbe, druženje i prijatnom ambijentu.

“Mi se stalno bavimo organizacijom ovakvih i sličnih dešavanja, a želja nam je da podignemo svest naših sugrađana i da negujemo prave vrednosti, tako da biće i u budućnosti ovakvih događaja”, kaže Goran Đerić iz Eko kurira.

Organizacija Eko kurir obeležava pet godina postojanja, a jedan od osnivača, Dejan Vlaški, izjavio je da im je želja da našu kulturu razmenjuju sa drugima i da nastave stvaraju velika prijateljstva.

Program se nastavlja danas, kada će posetioci imati priliku da pogledaju film “Zašto je Dragan napravio orkestar” mladog novosadskog reditelja Nikole Spasića, a sutra, poslednjeg dana festivala, na programu je “Bikes Tell Stories” autora Milana Lisice.

Tokom tri dana festivala svoje radove predstaviće: Squeegee Printarija, Andrea Boroš, Art – Milan Keleuva , Edit Hand Made.

Cikloteka će imati radionicu o održavanju i servisiranju bicikala.

Svoj rad prezentovaće i Fruškać, Planinarsko-rekreativna sekcija FTN i Invictabike shop, a FEP Festival ekološkog pozorišta i Festival uličnih svirača – Gradić fest najaviće svoje festival.

Eco house Novi Sad se nalazi na Telepu, ulica Ćirila i Metodija 60, preko puta Hotela Duga, autobuske linije koje prolaze u neposrednoj blizini Eko Kuće su 4,7,9.11,12, a parking za bicikle je obezbeđen.

Ulaz je slobodan, uz donacije, po želji i mogućnosti, kažu organizatori, te poručuju: “Dođite sa klincima, povedite ljubimce, provozajte se bajsom, čekamo Vas!”