Vučić: Srbija je danas snažnija u odnosu na pre pet godina

Srbija je danas snažnija u odnosu na pre pet godina i ne može nikome da bude laka meta a snaga naše vojske nekada i sad nije za poređenje, i da je ta razlika ogromna, poručio je predsednik Aleksandar Vučić posle prvog probnog leta i svečanog prijema dva remontovana aviona tipa Mig – 29 na aerodromu Batajnica. Govoreći o KiM, Vučić je rekao da ga ne brine što ga u rešavanju tog pitanja ne podržavaju pripadnici nevladinih organizacija, politički oponenti, kao i većina iz crkve. On je porucio da se ozbiljni i odgovorni državnici, ne rukovode time koliko će ljudi ići za njima, već koliko će pravih dela učiniti za zemlju i narod.

Beograd, 21. avgusta 2018. – Dva remontovana MIG-a 29, koje je Srbija nabavila od Rusije, uspesno su danas obavila prvi, probni let sa aerodroma u Batajnici, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vucica.
Ovo je prvi put da ovim letelicama upravljaju srpski piloti.
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bk

Dva remontovana MIG-a 29, koje je Srbija nabavila od Rusije, uspešno su danas obavila prvi, probni let sa aerodroma u Batajnici, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Remont ova dva aviona obavljen je u Srbiji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je u obraćanju novinarima posle pokazne vežbe gađanja iz streljačkog naoružanja u Nikincima, krajem jula, da će pre kraja godine u upotrebi u Vojsci Srbije biti najmanje osam ili devet aviona MIG 29.

Vučić je dodao da će prvi put u upotrebi biti osam ili devet borbenih aviona „Četiri plus“ generacije.

On je tada najavio i da će Srbija nabaviti devet novih „Erbasovih“ helikoptera H145M, ali i još tri Mi-17 i četiri Mi-35 borbena helikoptera.

Šest MIG-ova 29, koje je Srbija nabavila u okviru vojno-tehničke saradnje sa Ruskom Federacijom, stigli su u našu zemlju u oktobru prošle godine.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je po dolasku tih aviona rekao da ćemo imati ozbiljnu eskadrilu, ubedljivo najsnažniju u našem regionu, kao i da sa tim avionima rešavamo problem u narednih 20 godina.