Otvoren Žeželjev most za drumski saobraćaj

Novosađani i svi ostali građani i putnici kroz našu zemlju dobili su danas novi Žeželjev most, na mestu na kojem je stari srušen u bombardovanju Srbije. Most su otvorili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i evropski komesar za pregovore o proširenju i susedsku politiku Johanesa Hana.

Vučić i Han su se rukovali pored info-table, nakon čega su na početku mosta uklonili plastične barijere i time simbolično otvorili drumsku saobraćajnicu i prošetali do polovine mosta.

Prisustvovali su i potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, kao i direktori javnih preduzeća, uključujući Zorana Babića, direktora Koridora Srbije.

Vučić: Nisam ni sanjao kakvu lepoticu gradimo

Nisam ni sanjao kakvu lepoticu gradimo, rekao je Vučić u obraćanju po otvaranju Žeželjevog mosta.

“Nisam ni verovao da je to moguće. I zato hoću da se zahvalim našem gostu komesaru Hanu”, rekao je Vučić.

“Kada stanem ovde i pogledam ovaj predivni most, više nego ikada mi je jasno da se ceo posao svodi na građenje mostova. Mostovi su uvek tamo gde se ukrštaju ljudske potrebe. Oni su nam danas itekako potrebni. Ka budućnosti, ka ciljevima, uspešnim i vrednim ljudima”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da nije srećan i ponosan samo zbog završetka posla, već da mu je jasno da se sav posao koji se radi svodi upravo na izgradnju mostova.

Oni su nam danas itekako potrebni, preko svih naših razlika, a Srbija ih je puna, kaže predsednik.

Preko mostova se stiže tamo gde se krenulo, dodao je i naveo da su mostovi jedini i pravi put od svakog mogućeg ambisa.

Kako je rekao, kada je pravljen stari Žeželjev most, mnogi nisu verovali u njegovu izdržljivost i stabilnost, ali je taj most, 38 godina kasnije, u NATO agresiji 12 puta gađan dok se nije srušio, koliko je jak bio.

Podsetio je i da su tada srušena još dva mosta u Novom Sadu, bolnice, pruge i mnogo naših vrednosti, onih kojima se grade mostovi, bačeno je u provaliju u tom užasnom ratu.

Vučić je rekao da su u izgradnji mosta učestvovali i Srbija i Vojvodina i Novi Sad, a ponajviše Evropa, ka kojoj se ovaj most, kaže, pruža ponovo.

Poručio je da bez mostova ne možemo nigde ni da odemo, ni da se vratimo, a da bez njih nema ni našeg puta ka EU, ka prosperitetu, standardu, sigurnosti i boljitku koji i novi sada i naša zemlja zaslužuju.

Kako je rekao veoma je srećan što može da vidi nove vozove koji su kupljeni od Švajcaraca.

“Danas vidimo da se rad, trud i marljivost uvek isplate”, primetio je Vučić.

Predsednik je primetio i da se neretko čini da ne poštujemo dovoljno novac i pomoć evropskih partnera, zbog čega je on danas imao potrebu da posebno zahvali tim partnerima, ali i komesaru Hanu, ali i evropskim prestonicama koje su, kako je naveo, 2014. stotinama miliona evra pomogle da Srbiju učinimo sigurnijom u budućnosti.

“Hvala za novac bez kojeg ne bismo mogli da oporavimo zemlju i na investicijama koje daju nadu našem narodu”, rekao je Vučić.

Pokazujući na voz koji se nalazi na mostu, rekao je da on dostiže brzinu od 160 kilometara, ali da mi treba da još više požurimo da stignemo Evropu.

Vučić je tome dodao da veliku zahvalnost Srbija duguje i svojim ruskim i kineskim prijateljima s kojima gradimo pruge ka Evropi, te ponovio da mi sasvim sigurno idemo ka Evropi, ali da se ne odričemo naših prijatelja i “svima u lice govorimo šta je srpska politika”.

S tom ćemo politikom nastaviti, poručio je.

“A ovim mostom premostili smo veliku istorijsku nepravdu, a svima koji su gradili ostaje želja da nastavimo s gradnjom mostova. Bićemo tako bliži drugima i biće jasnije gde putujemo”.

Inače, kako je naveo, iz priče o Žeželjevom mostu vidimo da i najčvršći beton može biti srušen kad se udruže najgore politike – i njihova i naša.

“Ali isto tako vidimo i kako se gradi dobrim politikama – i našom i njihovom”, poručio je.

Treći smo u Evropi po stopi rasta, konačno brzo napredujemo, rekao je Vučić, ali i dodao da su decenije potrebne da stignemo razvijenu Evropu.

“Ali smo konačno na dobrom putu”, zaključio je.

Ponovio je i da Srbija ima najviše direktnih stranih investicija, kao i da je 80 odsto iz zemalja EU, ali je dodao i da “hoćemo više i da moramo još bolje”.

Vučević: Žeželjev most simbol obnove Novog Sada

Novi Žeželjev most je veoma važan infrastrukturni objekat za Novi Sad, ali i simbol pobede, oporavka i obnove grada i cele Srbije posle NATO agresije 1999. godine, kada je srušen stari most.

“Novi most ima ogroman infrastrukturni značaj za Novi Sad i celu Srbiju, pošto se nalazi na železničkom Koridoru 10 i deo je buduće brze pruge Beograd – Budimpešta i stvaraju se uslovi da se realizuje jedan od najvećih infrastrukturnih projekata brza pruga Beograd – Budimpešta”, rekao je Vučević Tanjugu.

Kaže da novi most ima dva koloseka za brzinu vozova do 160 km na sat.

Vučević ističe da most povezuje ne samo dve obale Dunava, bačku i sremsku, već da olakšava i tranzitni putnički i teretni saobraćaj koji ne mora više da ide kroz grad.

“Most ima i simbolično značenje, znak je pobede oporavka i obnove Novog Sada i Srbije nakon NATO agresije 1999. Evo, 19 godina kasnije Novi Sad je dobio ono što mu je nepravedno oduzeto 1999. godine”.

Vučević ističe da je Novosađanima konačno vraćeno ono što im je bilo nepravedno oduzeto, od strane onih koji nisu dobro mislili ni tom gradu ni Srbiji.

“To je snažna simbolika obnove, razvoja i napretka. Zato smo i kandidovali tu temu kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića, jer ne želimo da ostanemo na tri mosta, već da pričamo o novim mostovima i daljem razvoju. To je jedini put razvoja Srbije i Novog Sada”, naveo je on.

Gradonačelnik kaže da je od danas taj most ponovo u funkciji za drumski saobraćaj i da treba još da se završi deo pristupnih saobraćajnica sa sremske strane, što će biti gotovo u narednih nekoliko meseci.

“Pravi se velika petlja, ali će saobraćaj moći da funkcioniše”.

Vučević dodaje da predstoji veliki projekat – uklanjanje montažnog mosta koji je bio postavljen umesto starog Žeželjevog mosta i da je rok za njegovo uklanjanje tri meseca.