Festival kamerne muzike do 16. septembra u Novom Sadu

Festival kamerne muzike u Novom Sadu počinje danas, a trajaće do nedelje 16. septembra. Svečano otvaranje je u 20:21 čas u Sinagogi. Cena ulaznice je 500 dinara, a mogu se kupiti u prostorijama Muzičke omladine Novog Sada, Katolička porta 2 (studenti, đaci i penzioneri imaju popust od 50 odsto). Za 14, 15. i 16. ulaz je besplatan.

Festival će otvoriti Festivalski kamerni orkestar, dirigent Gianluca Marcianó (Italija), solista Mario Stefano Pietrodarchi – bandoneon (Italija), a na programu će biti:

 

Festival kamerne muzike

 

 

Morricone Piazzolla, Palmeri

Mario Stefano Pjetrodarki je italijanski bandoneonista sa karijerom bogatom koncertima, saradnjama i projektima širom sveta. Pjetrodarki će svečano otvoriti Festival zajedno sa Đanlukom Marćanom i Festivalskim kamernim orkestrom.

Četvrtak, 13.septembar u 20:21 čas, Sinagoga, cena ulaznice: 500 din.

14. i 15. septembra će se Festival kamerne muzike održati u Galeriji Matice srpske.

Athanor kvartet gitara iz Italije i Lujza Selo (flauta) će nastupati 14. septembra u 20:21h u Galeriji Matice srpske. Gost koncerta je Ksenija Mijatović Korom (flauta). Ulaz je slobodan.

-Duo El Tan(g)o čine Luka Lućini (gitara) i Mario Stefano Pjetrodarki (bandoneon). Osim što su uspešni solisti, uspešni su i u kamernoj muzici. 2009. snimili su CD pod nazivom “el tan(G)o”. Italijanski duo će nastupiti u subotu 15. septembra u 19 časova u Galeriji Matice srpske. Ulaz je slobodan.

Novosadski duvački kvintet (članovi: Ksenija Mijatović Korom-flauta; Veronika Antunović – oboa; Kristijan Boroš – klarinet; Goran Marinković-fagot; Mirko Marić – horna) i pijanistkinja Sanja Lukovac će zatvoriti Festival kamerne muzike u Gradskoj kući u nedelju 16. septembra u 20:21. Ulaz slobodan.

Organizator Festivala kamerne muzike je Novosadski duvački kvintet. NSDK je osnovan 2010. godine u Novom Sadu i čine ga Ksenija Mijatović Korom (flauta), Veronika Antunović (oboa), Kristijan Boroš (klarinet), Goran Marinković (fagot) i Mirko Marić (horna). Od osnivanja održali su veliki broj koncerata, sarađivali sa mnogim umetnicima, a 2017. izdali su i svoj prvi CD.

Generalni sponzor Festivala kamerne muzike je Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama. Pokrovitelj Festivala kamerne muzike je Gradsko veće za kulturu, Novi Sad. Prijatelji Festivala kamerne muzike su Muzička omladina Novog Sada, Fondacija “Novi Sad 2021”, Muzička škola “Isidor Bajić”, Srpsko narodno pozorište Novi Sad, Classica Nova Beograd, Amici della Musica Udine Italija, Regione Autonoma Friuli Venezia Giulia, OSCE (Organization for Security and Cooperation in Europe) i vinarija Šijački.

Izvor: rtv.rs

Ostale vesti možete pročitati ovde.