Svetski dan čišćenja: „Tvrđava bez smeća“ u subotu, 15. septembra

Akcija čišćenja nadzemlja tvrđave Petrovaradin „Tvrđava bez smeća“ biće održana u subotu 15. septembra, povodom Svetskog dana čišćenja.

Akciju organizuje udruženje građana 3D Svet ogranak Ugrip koje se bavi ostvarivanjem ciljeva u oblasti kulture, kulturnog i duhovnog nasleđa tvrđave Petrovaradin sa njenim podzemljem i nadzemljem, Petrovaradina, Novog Sada, Vojvodine i Srbije.

Okupljanje je organizovano u 7.30 časova u Carskom Šancu „kod Tigra“ u Generalštabu Ugripa (za one koji ne znaju ovu lokaciju, a poznaju mapu bina na Egzit festivalu, radi se o Dens Areni). Moguće je doći i kolima, ima parking mesto, navodi se u saopštenju Ugripa.

Cilj ove akcije je čišćenje preostalog smeća sa nadzemlja tvrđave Petrovaradin koji se po slobodnim procenama meri između 60.000 i 100.000 kilograma.

Akcija se dešava na tačno 14 lokacija koje su podeljene na 38 punktova.

Ova novosadska akcija se održava povodom Svetskog dana čišćenja u preko 300 zamalja sveta, među kojima je i Srbija sa preko 100 svojih punktova, gradova i najveće akcije čišćenja smeća s nadzemlja i dela podzemlja tvrđave Petrovaradin.

Ove godine akcija je zamišljena kao jedan veliki zeleni talas od Japana do Havaja, sa stotinama miliona volontera, koji čiste celu Planetu istog dana u periodu od 10 do 18 časova.

Izvor: dnevnik.rs

Ostale vesti možete pročitati ovde.