“Celodvevna” karta za vožnju od Vrdnika do Novog Sada i nazad 765 dinara

Već četiri dana na relaciji Vrdnik-Novi Sad saobraća nova linija novosadskog gradskog prevoza, predviđena kao rešenje za bolju vezu Vrdnika sa okolnim mestima. Međutim, tek što je linija počela da saobraća već pristižu žalbe nezadovoljnih meštana, kako na visoku cenu karte, tako i na samo jedno mesto polaska autobusa koje je kako kažu prilagođeno jedino turistima.

Nova autobuska linija između Vrdnika i Novog Sada uvedena je pre svega na inicijativu građana i na zahtev Opštine Irig da poboljša veze Vrdnika sa susednim mestima, ipak nisu svi meštani Vrdnika jednako zadovoljni uvedenom rutom.

Imajući u vidu potrebe građana, čelnici lokalne samouprave očekuju da bi u narednom periodu u dogovoru sa prevoznikom moglo doći uvođenja dodatnih stajališta i ostalih potrebnih izmena.

Nadležni u gradskom saobraćajnom preduzeću Novog Sada, obećavaju da će funkcionisanje linije biti praćeno u narednom periodu, a samim tim i red vožnje biće prilagođen potrebama većine putnika.

S obzirom da je bilo pritužbi i na relativno visoku cenu povratne karte od 765 dinara na relaciji Vrdnik-Novi Sad, iz ovog javnog preduzeća podsećaju da je reč o ceni dnevne karte sa kojom se građani mogu voziti neograničen broj puta istog dana.

Izvor: rtv.rs