Galerija Matice srpske pokrenula program “Beba u galeriji”

Sa namerom da ukaže na značaj prisustva kulture i umetnosti u odrastanju deteta u plemenitu i obrazovanu osobu, Galerija Matice srpske pokrenula je program “Odrastanje uz umetnost – Beba u Galeriji” koji podrazumeva besplatan ulaz za roditelje sa bebama svakog utorka i koncerte za bebe svake prve subote u mesecu.

Program je namenjen roditeljima i bebama sa željom da im se, kako ističu u Galeriji, omogući kvalitetno provođenje slobodnog vremena uz kulturu i umetnost.

Svakog utorka ulaz u Galeriju Matice srpske za roditelje sa bebama je slobodan, a najmlađima je omogućeno puženje, igranje, plakanje, smejanje i uživanje u umetnosti.

Prostor Galerije je zahvaljujući podršci Vojvođanske banke – OTP grupa prilagođen potrebama majki sa bebama – na raspolaganju su fotelja za dojenje, prostor za pripremu hrane, povijalica za bebe, igračke u Dečjoj sobi, kao i suveniri za bebe u Muzejskoj prodavnici.

U saradnji s Beogradskom filharmonijom i Muzičkom omladinom Novog Sada u Galeriji Matice srpske je 6. oktobra održan prvi koncert za bebe i njihove roditelje.

Orkestar Beogradske filharmonije, na čelu sa dirigentom Aleksandrom Kojićem, izveo je specijalno za bebe uzrasta do dve godine tridesetominutnu Simfoniju uspavanki.

Svaka beba je na poklon dobila radosnicu “Beba u Galeriji. Prvi koraci uz umetnost” i ostavila otisak ruke.

Sledeće muzičko druženje sa bebama zakazano je za 3. novembar.

Projekat “Beba u Galeriji. Prvi koraci uz umetnost” podržali su Fondacija “Novi Sad 2021” u okviru programa “Publika u fokusu” i Vojvođanska banka – OTP grupa.

 

Izvor: rtv.rs

Ostale vesti možete pročitati ovde.