Daljinska regata 13. oktobra u Novom Sadu

U subotu, 13. oktobra 2018, Novi Sad će biti domaćin Daljinske regate na kojoj će se ogledati predstavnici 11 klubova, navodi se u saopštenju Veslačkog saveza Srbije.

Poslednja klapa veslačke sezone u Srbiji pašće u subotu, 13. oktobra 2018, u Novom Sadu.

Veslački klub Danubius 1885 biće organizator Daljinske regate, takmičenja kojim se godinama unazad stavlja tačka na zvanična veslačka takmičenja u našoj zemlji.

Kako se navodi u saopštenju, ovogodišnja regata na Dunavu u „Srpskoj Atini“ okupiće predstavnike 11 klubova, među kojima će biti i jedna gostujuća ekipa – hrvtaski Iktus iz Osijeka.

Na „meniju“ će se naći deset disciplina i četverac skul za pionire, četverac sa kormilarom za pionire, osmerac za pionire, četverac skul za kadete, osmerac za kadete, četverac skul za kadetkinje, skif za juniore, skif za junirke i osmerac za studente. Sastanak Regatnog odbora je zakazan za 9,30 č, a trke na 4.000 m počinju sat vremena kasnije. Kao i svake prethodne godine i ove će domaćn posle takmičenja organizovati druženje u klubu uz tradicionalni pasulj kao posluženje, saopštio je ovaj savez.

Izvor: danas.rs