Vatrogasci se takmičili u Bukovcu

Bukovac je juče bio domaćin takmičenja vatrogasnih društava koji pripadaju Vatrogasnom savezu Novi Sad.

Na delu je bilo 11 ekipa iz šest društava u seniorskoj, juniorskoj i konkurenciji podmladaka. Najuspešniji u konkurenciji podmladaka bili su dečaci i devojčice iz ekipe domaćina, dok su u starijim uzrastima prevagu odneli Petrovaradinci, a kod seniora bila je samo jedna ekipa, i to ona iz JGSP-a „Novi Sad”.

Manifestacija je održana na fudbalskom igralištu, a vatrogasci su prošetali od centra

Bukovca do poprišta. Najzanimljivije je to što je svoje znanje, brzinu i veštinu demonstriralo najviše dece, koja su budućnost vatrogastva. Upravo njihovo takmičenje je privuklo i najveću pažnju. Bilo je navijanja, podrške od roditelja i ostalih, a oni su se oprobali u gašenju vatre s brentačama. Juniori su se nadmetali u vatrogasnom poligonu, dok je seniorima pripao poligon.
Smotru ešelona obavio je predsednik Vatrogasnog saveza Novog Sada Desimir Janković, a učesnike je pozdravio predsednik DVD-a Bukovac Toma Sladojević, dok je predsednica VS Vojvodine Ljubica Krnjajić istakla da joj je drago što je u Bukovcu ponovo, posle dve decenije, održana ta smotra i domaćinima čestitala 70 godina postojanja.

– Ovoliko mladih me je obradovalo – naglasila je Ljubica Krnjajić. – Oni su naša budućnost i ubeđena sam u to da će vatrogastvo uvek imati podmladak.

Takmičenje je otvorio predsednik MZ Bukovac Predrag Tešanović, a ešelon je aplauzom čestitao sedamdestogodišnjicu postojanja DVD Bukovac.

Takmičenje je za sve bilo i najveći izazov, a ujedno to je bio i 9. memorijal „Radivoj Savin Rada”. Na kraju takmičenja dodeljene su zahvalnice Tomi Sladojeviću, OŠ „22. avgust” iz Bukovca i MZ Bukovac. Uručio ih je Duško Savin, sin pokojnog Radivoja Savina.

Izvor: dnevnik.rs