Obuka za zavarivače u Novom Sadu

Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, u okviru realizacije projekta „Podsticanje zapošljavanja mladih” koji sprovodi u saradnji s Nacionalnom službom za zapošljavanje Srbije, raspisala je konkurs za tri stručne obuke.

Reč je o doobuci i sertifikaciji zavarivača u kompaniji „MCpower” iz Novog Sada i namenjena je nezaposlenim licima koja imaju od 18 do 35 godina i iskustvo u zavarivanju. Obuka za MAG postupak zavarivanja obavljaće se u toj kompaniji u Novom Sadu od tri do sedam dana, u zavisnosti od nivoa predznanja kandidata. Kandidati koji budu pozvani na doobuku prolaze testiranje veština da bi se odredio nivo njihovog predznanja. Po završetku doobuke, kandidati dobijaju međunarodno priznat sertifikat kao i priliku da se zaposle u kompaniji „MCpower” u Novom Sadu. Rok za slanje prijava je 23. oktobar.

GIZ organizuje i obuku za zavarivačice, koja je namenjena nezaposlenim devojkama koje imaju od 18 do 35 godina
Organizuje se i obuka za pomoćno osoblje i restoranima u saradnji s Udruženjem hotelsko-ugostiteljske privrede Srbije. Namenjena je takođe nezaposlenima od 18 do 35 godina koji nakon obuke žele da se zaposle u nekoliko hotela i restorana u Srbiji. Obuku sprovode vrhunski predavači, a nakon završene obuke polaznici obavljaju dvomesečnu praksu nakon koje će, u skladu s potrebama poslodavaca, dobiti priliku da se zaposle. Oni koji uspešno završe obuku, dobijaju uverenje o stečenim kompetencijama priznatim od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije. Obuka za sve polaznike je besplatna, a rok za slanje prijava je 31. oktobar.

GIZ organizuje i obuku za zavarivačice, koja je namenjena nezaposlenim devojkama koje imaju od 18 do 35 godina i koje su zainteresovane za zavarivanje i rad u toj profesiji. Rok za prijave je 21. oktobar.

Detaljnije informacije o samoj obuci mogu se dobiti na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje.

Izvor: dnevnik.rs 

Ostale vesti možete pročitati ovde.