Dve izložbe u KC Novog Sada: Crteži i slike

U Kulturnom centru Novog Sada večeras se otvaraju dve izložbe.

U Likovnom salonu od 19 časova crteže iz ciklusa nazvanog „Mesta“ izlaže umetnica iz Vršca Daniela Morariu, a u Malom likovnom salonu (Bulevart Mihajla Pupina6) od 20 časova je postavka slika „Iz geometrije vremena” Milorada Jovanovića – Popa.

Daniela Morariu (Vršac,1967) diplomirala na Odseku grafike Akademiji umetnosti u Novom Sadu 1991, u klasi Slobodana Kneževića. Član ULUV-a , ULUS-a i ULUPUDS-a. Živi i radi u Vršcu kao samostalni umetnik,a izložba će ztrajati do 13. novembra.

Na Jovanovićevim slikama prepliću se objektivni protok vremena i naš subjektivni osećaj. Iz susreta ova dva komplementarna prolaženja vremena, po oceni Sonje Jankov nastaje možda sva kreativna sila na svetu, a Jovanović taj susret prikazuje komplementarnim, međusobno prožetim toplim i hladnim tonovima, koji teže geometrijskim oblicima, ali ne gube na poetičnosti.

Milorad Jovanović – Pop (Beograd, 1948) studirao je slikarstvo u Herceg Novom i Dubrovniku,a zatim je boravio u Rimu, Amsterdamu i Parizu, radeći u ateljeima sa drugim umetnicima (1974-1978). Prvi put boravi u Njujorku 1987, a od 1993. živi u Americi. Član je ULUS-a. Izložba će trajati do 2. novembra.

Izvor: dnevnik.rs

Ostale vesti možete pročitati ovde.