Promocija knjige „Nejednaki“ u Novom Sadu i Beogradu

Knjiga „Nejednaki“, autorke Ivane Dragičević prvi put će nakon promocija u Hrvatskoj, biti predstavljena i u Srbiji.

Kako je najavljeno, prva promocija, održaće se u knjižari BulevarBooks u Novom Sadu, u četvrtak 25.10. u 19 časova. Knjigu će promovisati novinar N1 televizije Milan Šarić. Beogradske promocije održaće se u subotu, 27.10. Prva na Beogradskom sajmu knjiga u 11 časova u dvorani Borislav Pekić, gde će o knjizi govoriti bivši novinar i urednik na Sky Newsu i Rojtersu Jakša Šćekić. Večernju promociju u Beogradu ugostiće novootvoreni KROKODilov Centar za suvremenu književnost, gde će „Nejednake“ u 19 časova s autoricom promovisati pisac Vladimir Arsenijević.

Ivana Dragičević, novinarka koja već gotovo dve decenije prati spoljno politička zbivanja, u publicističkome delu Nejednaki hvata se ukoštac s gorućim globalnim problemima današnjice, promišljajući ih i pišući o njima kroz prizmu svetskih događaja kojima je pisustvovala i intervjua s brojnim državnicima i intelektualcima.

Godinama putujući svetom, boraveći u različitim kriznim žarištima, Ivana Dragičević nam u Nejednakima iz prve ruke svedoči o ključnim trenucima suvremenog doba te ih stavlja u kontekst ponekad nepoznat publici. Od intervjua s Basharom al-Assadom, preko organiziranja prvog koncerta na teritoriju Europske unije sirijskog rock-banda u izbjeglištvu, praćenja skupa G20 u Francuskoj i partijskog kongresa u Pekingu, do Trumpova govora u Varšavi, odnosno priča iza kulisa političkih događaja, autorica u knjizi Nejednaki pokušava naznačiti gde se danas nalazimo i u kojem se smeru kreću sveopšti (društveni) procesi. Ivana Dragičević u ovom izvrsnom delu donosi nam priče iz svieta politike i ekonomije propitujući fenomen nejednakosti. Pritom nam, pronicljivo i temeljito razlažući aktualnu situaciju, pokazuje kakve sve izazove donosi doba u kojem živimo i globalno menjanje odnosa moći.

Ostale vesti možete pročitati ovde.