Brnabić: Ispunili smo obećanje dato Vojvođanima

U poslednje dve godine u obnovu javnih objekata u Vojvodini uloženo je 1,8 milijardi dinara, izjavila je danas u Novom Sadu premijerka Srbije Ana Brnabić.

Ona je istakla da je time ispunjeno obećanje dato Vojvođanima pre dve godine.

Ona je na konferenciji za novinare posle zajedničke sednice vlada Srbije i Vojvodine precizirala da je vrednost do sada izvedenih radova 994 miliona dinara, a vrednost radova koji su u toku 807 miliona dinara.

Brnabićeva je rekla da je pre dve godine, kada je održana prva sednica dve vlade, dok je premijer bio sadašnji predsednik Srbije Aleksandar Vučić, vlada obećala da će uložiti 1,8 milijardi dinara.

“To je bio veliki projekat. Kada sam pogledala izveštaje, vidim da je ono što je obećano i ispunjeno”, rekla je srpska premijerka.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da bi izgradnja prve deonice Fruškogorskog koridora mogla da počne naredne godine. “Imamo radnu grupu, razgovaramo sa potencijalnim finansijerima i izvođačima, projektovanje je u toku, i nadam se da ćemo u izgradnju makar jedne deonice krenuti u tokom 2019. godine”, rekla je Brnabić u novinarima u Novom Sadu.

Ona je najavila da su u pripremi projekti vredni još 1,2 milijarde dinara, i to bez opštih bolnica, jer će se u bolnice ulagati kroz program “Milijardu evra za zdravstvio”.

“Ne teoretišemo previse o politici i kako bi trabalo da izgleda saradnja, već radimo i svaki dan pokušavamo da implementiramo projekte koji su dogovoreni”, rekla je Ana Brnabić.

Istakla je, takođe, da je važno da je sednica održana sada kada vlada završava budžet, koji će uputiti Skupštini Srbije, jer je važno da se vidi šta je urađeno do sada, a šta bi trebalo i moralo da naredne godine bude finansirano iz budžeta.

Izvor: mnodo.rs

Ostale vesti možete pročitati ovde.