Počinje prvi SEE-IT Summit – Svetski stručnjaci iz oblasti informacionih tehnologija stižu u Novi Sad

SEE-IT Summit, internacionalni događaj u oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija, počeće 7. novembra u Mastercentru Novosadskog sajma. Ovaj trodnevni skup kojem će prisustvovati domaći i svetski stručnjaci iz oblasti informacionih tehnologija, predstavnici internacionalnih i domaćih kompanija i udruženja, kao i državnih organizacija i institucija, trajaće do 9. novembra.
Cilj SEE-IT Summit-a je da postane glavna platforma za umrežavanje svih aktera iz ICT sektora Jugoistočne Evrope. Događaj se organizuje u Novom Sadu, koji je već prepoznatljiv kao središte ICT aktivnosti u regionu, a na otvaranju će govoriti i ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib.
Kao deo SEE-IT Summit-a, u četvrtak 8. novembra biće održana i konferencija Digitalizacija industrije u Srbiji (Digitization in Industry of Serbia), koju u okviru Nemačko-srpske razvojne saradnje organizuje projekat Razvoj privatnog sektora u Srbiji PSD, Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ. U okviru projekata Razvoj privatnog sektora u Srbiji PSD do sada je sproveden niz aktivnosti kojima se podržava primena digitalizacije u industriji i poslovanju u Srbiji. U saradnji sa Privrednom komorom Austrije (WKO) osnovan je Centar za digitalnu transformaciju (CDT) pri Privrednoj komori Srbije (PKS). Uspostavljena je mreža sertifikovanih konsultanata za digitalizaciju poslovanja, koja je stavljena na raspolaganje malim i srednjim preduzećima.
Ove aktivnosti i rad CDT-a na konferenciji će, između ostalih, predstaviti Predrag Nikolić, savetnik predsednika PKS i Tomislav Knežević, rukovodilac PSD projekta.
Na konferenciji Digitalizacija industrije u Srbiji govoriće se o konkretnim izazovima, praktičnim iskustvima i primerima dobre prakse u procesu digitalne transformacije malih i srednjih privrednih društava u Srbiji i svetu. U prepodnevnom delu konferencije, srpski i nemački stručnjaci prezentovaće internacionalne trendove, studije slučaja u Srbiji, kao i aktuelne alate i rešenja. U popodnevnom delu konferencije, biće održani konsultantski sastanci sa stručnjacima i individualni B2B susreti.
Tokom konferencije, svoje aktivnosti predstaviće i poslovni partneri iz oblasti automobilske i mašinske industrije, logistike, kao i organske poljoprivrede. U radu konferencije učestvovaće mnogobrojni partneri GIZ-a u procesu prekogranične saradnje i povećane upotrebe IT rešenja u industriji Srbije, među kojima su Privredna komora Srbije (PKS), Automobilski klaster Srbija (AC Srbija), ASKA (Asocijacija srpskih klastera – SCAN), Udruženje SEE ICT, IKT Klaster Centralna Srbija, Vojvođanski IKT klaster (VoICT) i Niški klaster naprednih tehnologija (NiCAT).
Ostale vesti možete pročitati ovde.