Stiže novi mamograf u Dom zdravlja “Novi Sad”

Naši lekari su dobri stručnjaci koji ostvaruju izuzetne rezultate i mogu mnogo da pruže, iako nemaju opremu i uslove rada kao njihove kolege iz inostranstva – poručio je dr Zoltan Horvat, član Gradskog veća zadužen za zdravstvo, na drugom simpozijumu Doma zdravlja “Novi Sad” održanom u Novom Sadu.

Prema njegovim rečima, zato je veoma važno da zdravstveni radnici raspolažu informacijama i da budu upoznati sa savremenim tokovima lečenja. Grad Novi Sad prepoznaje značaj takvih edukacija i nastaviće da ih podržava.

On je dodao da Grad vodi računa o primarnoj zdravstvenoj zaštiti Novosađana i da su, pored izgradnje novog objekta Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, ove godine uložena i znatna sredstva u Dom zdravlja, kako u opremu, tako i u rekonstrukciju.

Smanjiti liste čekanja

Dr Bojat je zahvalio Gradu, koji je i ove godine omogućio da se oprema u Domu zdravlja značajno obnovi, kako bi sugrađani imali vrhunsku dijagnostiku, i da bi se smanjile liste čekanja.

– Završena je rekonstrukcija objekta u Kisaču, uskoro će biti završena i u Zmaj Ognjena Vuka, a planiramo i kompletnu rekonstrukciju Doma zdravlja na Limanu, čiji će deo usluga biti premešten u objekat u Vršačkoj, koji ćemo takođe renovirati – najavio je dr Horvat.

– Planiramo da se u objektu u Vase Stajića organizuju sve usluge namenjene trudnicama, a Novosađankama će uskoro na raspolaganju biti i novi mamograf.

Uskoro će, kako je najavio član Gradskog veća, početi izgradnja novog objekta Doma zdravlja na Adicama.

Dr Veselin Bojat, direktor Doma zdravlja “Novi Sad”, istakao je da je prevencija bolesti najbolje i najjeftinije rešenje za svakog čoveka i da je to osnovni zadatak ove zdravstvene ustanove – istakao je prim. dr Bojat.

srbijadanas.com

Ostale vesti možete pročitati ovde.