Serbia Fashion Week od 21. DO 26.novembra u Novom Sadu

Modne kolekcije za sezonu proleće/leto 2019. godine biće predstavljene na jedanaestom izdanju Serbia Fešn Vika, koje će biti održano od 21. do 26. novembra, a osim revijalnog dela, čiji će domaćin tradicionalno biti „Master centar” Novosadskog sajma, ovogodišnji program biće organizovan i na drugim mestima u gradu.

Svoje stvaralaštvo predstaviće Marija Šabić, Suzana Perić, Bata Spasojević, Boško Jakovljević, Nataša Župac, Milica Tričković, a osim toga, publika će na revijama videti i visoku modu iz Francuske, kao i kolekcije gostiju iz Rusije, Italije, s Malte, iz Francuske, Slovenije, Crne Gore…

Pošto ta manifestacija razvija i umetnost mladih dizajnera, publika će i ovoga puta imati priliku da vidi i radove neafirmisanih kreatora koji će se prvi put predstaviti na Serbia Fashion Njeeku. Tako će prvi put na nacionalnoj Nedelji mode učestvovati i priznati srpski modni kreator Igor Todorović.

Pošto ta manifestacija razvija i umetnost mladih dizajnera, publika će i ovoga puta imati priliku da vidi i radove neafirmisanih kreatora koji će se prvi put predstaviti na Serbia Fešn Viku.
Program ove godine počinje 21. novembra, kada će od 18 časova u Galeriji Matice srpske biti predstavljena izložba akademske slikarke Ivanke Jeftović pod nazivom „Sećanje, tuga i lepota”, koja je inspirisana srpskom vojnom uniformom i opremom.

Tom postavkom Srpska nedelja mode daje svoj doprinos obeležavanju stogodišnjice Velikog rata i prisajedinjenja Vojvodine Srbiji. Kao i do sada, u okviru te manifestacije biće održano nekoliko seminara i panel-diskusija, na kojima će se predstaviti stručni domaći i strani govornici, a osim toga, biće organizovane i edukativne radionice, te tribina o studiranju modnog dizajna u Italiji, gde će svi zainteresovani imati priliku da saznaju kakvi su uslovi za upis i sve što ih zanima o studijama van naše zemlje.

Inače, deo bogatog programa Serbia Fashion Njeeka organizuje se u saradnji s Evropskom prestonicom kulture 2021. Zatvaranje manifestacije će biti upriličeno 26. novembra u dvorcu Eđšeg.

Ulaznice se mogu kupiti na svim prodajnim mestima „Gigs Tidža” ili putem njihovog sajta na: http://njnjnj.gigstidž.com.

Foto: Serbia Fešn Vik

Projekat „Razvoj kulturnog i umetničkog stvaralaštva” realizovao je „Market IT Marketing and PR”, a sufinansiran je od Grada Novog Sada. Stavovi izneti u podržanom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

dnevnik.rs

Ostale vesti možete pročitati ovde.