Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno sa potpredsednikom Pokrajinske vlade Đorđem Milićevićem obišao je renovirane košarkaške terene u okviru novoformirane kulturne stanice Eđšeg u Novom Sadu

Adaptaciju košarkaških terena koja je podrazumevala sanaciju postojeće asfaltne podloge, postavljanje multifunkcionalne podloge na terenima, zamenu koševa, postavljanje javnog osvetljenja, sanaciju tribina i zidova, hortikulturno uređenje i postavljanje nove kapije i urbanog mobilijara realizovala je Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije, u okviru projekta vrednosti od 12 miliona dinara, koji je sufinansirao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu. Realizacijom projekta stekli su se uslovi za odigravanje košarkaških takmičenja, kao i za razvoj rekreativnog sporta.

– Ovo je još jedan pokazatelj koliko se stvari brže i jednostavnije rešavaju kada postoji dobra saradnja svih nivoa vlasti. Hvala Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu koji je, zajedno sa Gradom doprineo da u dvorcu Eđšeg, pored kulturnih možemo da organizujemo i sportske programe i da nove generacije dece koja ovde rekreativno igraju košarku uživaju u boljim uslovima i u lepšem ambijentu – izjavio je gradonačelnik Miloš Vučević i dodao – Za nešto više od mesec dana oko deset hiljada ljudi je posetilo Eđšeg i to je pokazatelj koliko je važno otvarati kulturne stanice i druge sadržaje na različitim lokacijama, odnosno izmeštati ih iz centra grada. Ovom adaptacijom dobili smo lep i funkcionalan prostor i uveren sam da će naši sugrađani koji imaju afinitete prema kulturi ili sportu, baš u dvorcu Eđšeg provoditi kvalitetno slobodno vreme.

Prema rečima potpredsednika Pokrajinske vlade Đorđa Milićevića, Pokrajinska vlada poklanja veliku pažnju postavljanju i obnavljanju sportske infrastrukture u Vojvodini i za tu namenu svake godine opredeljuje veća sredstva.

– Protekle dve i po godine izdvojili smo gotovo 300 miliona dinara kojima smo realizovali 231 projekat u svih 45 lokalnih samouprava. Urbanim celinama Novog Sada su potrebni ovakvi sadržaji i naša namera je da ih obezbedimo i u drugim delovima grada – istakao je Đorđe Milićević.

Ostale vesti možete pročitati ovde.