Pijanistički koncert Vladimira Miloševića u Sinagogi

Pijanista Vladimir Milošević nastupa večeras u Sinagogi na koncertu koji počinje u 20 časova.

Najistaknutiji pijanista svoje generacije, kako je najavljen, Vladimir Milošević će na ovom koncertu izvesti Bahovu Partitu br. 2, u c-molu, Šopenovu Baladu br. 2, op. 38 u F-duru, i Baladu br. 4, op. 52 u f-molu, Ravelov “Noćni gaspar” i Tokatu op.11 Prokofjeva.

Vladimir Milošević je dobitnik priznanja „umetnik u usponu“ za 2013. godinu, koje dodeljuje Udruženje koncertnih umetnika Njujorka, podseća organizator ovog koncerta Muzička omladina Novog Sada, i dodaje da mu je to omogućilo da nastupi sa Simfonijskim orkestrom Njujorške umetničke akademije, s kojim je izveo Prvi klavirski koncert u b-molu Čajkovskog.

Ovaj umetnik je koncertirao širom Evrope i sveta, a kao pobednik konkursa „Concerti in Villa” u Vičenci debitovao je pred američkom publikom, u čuvenom Karnegi holu u Njujorku. U dosadašnjoj karijeri je nastupao sa brojnim solistima i orkestrima, a redovno koncertira i kao kamerni muzičar u duu s violončelistom Draganom Đorđevićem. Milošević je pobednik više konkursa u Francuskoj, dobitnik nagrada na takmičenjima u Portugaliji, Poljskoj, i Boralu (Australija). Nakon osnovnog i srednjeg muzičkog obrazovanja u Leskovcu, Vladimir Milošević je završio Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu, i magistrirao, a trenutno je zaposlen na tamošnjoj Katedri za klavir, u zvanju vanrednog profesora. Usavršavao se u inostranstvu, i pohađao pijanističke kurseve kod eminentnih pijanista.

Ulaznice za ovaj koncert staju 300 dinara i prodaju se u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2, tel. 021/452 -344) do 8 do 14 sati, kao i dva sata pred početak koncerta na ulazu u Sinagogu.

Ostale vesti možete pročitati ovde.